Ζωγραφική Με Εκκεντρικούς Τρόπους

Είναι αποδεκτό ότι μέσα από τη ζωγραφική ενεργοποιούνται η φαντασία και οι θετικές ιδιότητες, που όλοι έχουμε μέσα μας. Πέρα από τους κλασικούς και διαδεδομένους τρόπους ζωγραφικής, πολλοί άνθρωποι σε όλον τον κόσμο εντυπωσιάζουν με την εκκεντρικότητα των δημιουργημάτων τους.

Η Heather Hansen, από τη Νέα Ορλεάνη, δημιουργεί εξαιρετικούς πίνακες χρησιμοποιώντας ως υλικό μόνο το κάρβουνο, συνδυάζοντάς το με τις χορευτικές φιγούρες του σώματός της. 

iefimerida.gr

Ο Γαλλο-καναδός Steve Spazuk ζωγραφίζει με καπνό, χρησιμοποιώντας τη φλόγα ενός κεριού, πούπουλα και φτερά.

spazuk.com 2

artmatina.com

Στην Ελλάδα, η εικαστικός Ματίνα Λαμπροπούλου δημιουργεί πίνακες από σοκολάτα. Τα υλικά ζωγραφικής (ηλιόσποροι, καυτερές πιπεριές, κ.ά.) που χρησιμοποιεί η Μαλαισιανή Hong Yi μπορεί να είναι ασυνήθιστα, το αποτέλεσμα όμως είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Το ίδιο συμβαίνει και με την Κύπρια εικαστικό, Μαρία Αριστείδου, της οποίας όλες οι δημιουργίες είναι από ένα υλικό, τον καφέ.

gallery01

athensvoice.grΜαρία Αριστείδου

Η Yasemin Ozsavasci, από την Τουρκία, αποτυπώνει την έμπνευσή της στο νερό, ζωγραφίζοντας εξαιρετικά έργα τέχνης. H Τζέσικα Μαργαρίτη επινόησε αυτό που η ίδια ονομάζει ενεργειακή-βιωματική ζωγραφική πάνω σε νερό, με τελικό αποτέλεσμα ιδιότυπες υδατογραφίες με εντυπωσιακούς συνδυασμούς χρωμάτων.

ough.grΤζέσικα Μαργαρίτη

Η Αμερικανίδα Natalie Irish έχει κάνει, μεταξύ άλλων, τα πορτρέτα του Elvis Priestley, του Bob Marley και της Marilyn Monroe με τα χείλη της, χρησιμοποιώντας τα κραγιόν της. 

natalieirish.com:2D

Εδώ και 2500 χρόνια, οι βουδιστές μοναχοί στο Θιβέτ εξασκούν την τεχνική της ζωγραφικής με άμμο, μια τεχνική που πρόσφατα άρχισε να χρησιμοποιεί και η Ουκρανή Kseniya Simonova, με ξεχωριστά αποτελέσματα. 

Ο Μάνος Ελευθερίου κάποτε μίλησε για τον έρωτα των χρωμάτων και της προσωπικής δημιουργίας, ανεξάρτητα από το αν κάποιος δηλώνει ζωγράφος ή όχι. Έτσι, η δημιουργικότητα και η ανάπτυξη της φαντασίας μέσα από τη ζωγραφική είναι δύο πολύ σπουδαία δώρα, που όλοι μπορούμε να κάνουμε στους εαυτούς μας και κυρίως στα μικρά παιδιά.

Η ζωγραφική είναι σύνθετη λέξη και σημαίνει ζωντανή γραφή. Όλοι γράφουμε, σχεδιάζουμε, ζωγραφίζουμε χωρίς να είμαστε συγγραφείς ή ζωγράφοι. Όποια τεχνοτροπία κι αν επιλέξουμε –συμβατική ή εκκεντρική– το σίγουρο είναι πως θα ομορφύνουμε και θα περάσουμε δημιουργικά την καθημερινότητα μας, μαθαίνοντας να παρατηρούμε, προσεκτικότερα, τον κόσμο γύρω μας. 

 

 

Φωτογραφίες: natalieirish.com, athensvoice.gr, ough.gr, artmatina.com, spazuk.com, iefimerida.gr