Μια εφαρμογή που βασίζεται στην κινητικότητα των πολιτών και λειτουργεί μέσω κινητού.

Η WWF Ελλάς δημιούργησε την εφαρμογή Greenspaces, μια ανοιχτή πλατφόρμα καταγραφής και αξιολόγησης χώρων αστικού πρασίνου, η οποία θα γίνεται από τους ίδιους τους πολίτες. Είναι μια εφαρμογή, που έχει στηθεί πάνω στην κινητικότητα των πολιτών, γι’ αυτό και δεν υπάρχει έκδοση για υπολογιστές, αλλά μόνο για κινητά.

Μας παροτρύνει να βγούμε έξω και να αναζητήσουμε χώρους πρασίνου, όπως πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κ.ά., να καταγράψουμε την παρούσα κατάσταση, να την αξιολογήσουμε και να δημιουργήσουμε μια κοινότητα πολιτών που θα φροντίζει γι’ αυτούς τους χώρους.

Η εφαρμογή Greenspaces μας μαθαίνει να αγαπάμε το πράσινο, να το σεβόμαστε, αλλά μας παροτρύνει και να το κρατήσουμε ζωντανό, παρέχοντας τη βοήθεια μας. Βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία ακόμα, όμως μέσα στο 2016 θα ξεκινήσουν οι πρώτες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Greenspaces-unique-life

 Αν θέλετε και εσείς να συμμετέχετε και να βοηθήσετε χρειάζεται:

  • να δηλώσετε συμμετοχή στο http://greenspaces.gr
  • να έχετε κινητό android
  • να επισκεφθείτε 5 χώρους πρασίνου στη γειτονιά σας.

Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να καλείτε κι’ άλλους πολίτες σε δράσεις ή ακόμα και τον δήμο σας να λάβει μέτρα. Για να καταλάβετε καλύτερα πώς λειτουργεί η εφαρμογή μπορείτε να δείτε το  σχετικό βίντεο στο site.

Η WWF Ελλάς έχει ανάγκη από εθελοντές και εμείς έχουμε ανάγκη από πράσινο. Μήπως αυτή είναι η αρχή για μια αλλαγή;


Φωτογραφίες: greenspaces.gr