Στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, σε μια όμορφη γωνιά της Πλάκας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της  Δευτέρας, 30 Μαρτίου, η απονομή των βραβείων “Μελίνα Μερκούρη” για την καλύτερη νέα Ελληνίδα ηθοποιό.

Νικήτρια της βραδιάς αναδείχθηκε η Λένα Δροσάκη. Στο πέτο της ηθοποιού φορέθηκε η καρφίτσα της Μελίνας από την περσινή βραβευθείσα, Γιούλικα Σκαφιδά.

Η Λένα Δροσάκη ως είθισται θα την κρατήσει για έναν χρόνο. Ενώ την επόμενη χρονιά θα την παραδώσει και εκείνη με την σειρά της στην ομότεχνη της, που θα διακριθεί για το έτος 2015-2016. Μαζί με την καρφίτσα η ηθοποιός τιμάται και με το ποσό των 3.000 ευρώ.

Η ίδια, συγκινημένη, ευχαρίστησε τον Γιάννη Σκουρλέτη για τη μακροχρόνια συνεργασία και εμπιστοσύνη, που της έδειξε, αλλά και τη Μαριάννα Κάλμπαρη και το θέατρο Τέχνης, με το οποίο συνεργάζεται αυτό το διάστημα.

Η Λένα Δροσάκη βραβεύτηκε για τη συμμετοχή της στις παραστάσεις, που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Σκουρλέτης (ομάδα Bijoux de Kant), «Ramona Travel – Η γη της καλοσύνης» της Γλυκερίας Μπασδέκη, που παρουσιάστηκε στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, και «Πολιτισμός: μια κοσμική τραγωδία» του Δημήτρη Δημητριάδη, που παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν η πρόεδρος Μάγια Λυμπεροπούλου και τα μέλη Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή. 

Για την ιστορία να πούμε πως οι υπόλοιπες ταλαντούχες  υποψήφιες ήταν : η Ανθή Ευστρατιάδου για την παράσταση Αλμανάκ” σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, η Ηλιάνα Μαυρομάτη για την “Τίρζα, η βασίλισσα του ήλιου” σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου και η Ελίνα Ρίζου για το “Bitch Boxer” σε σκηνοθεσία του Γιώργου Οικονόμου και την “Ελένη” σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά.

Ο θεσμός των βραβείων Μερκούρη ξεκίνησε το 2007 και μέχρι σήμερα έχουν βραβευτεί οι παρακάτω ηθοποιοί:

2007: Εύη Σαουλίδου

2008: Στεφανία Γουλιώτη

2009: Έλενα Μαυρίδου

2010: Μαρίνα Ασλάνογλου

2011: Λουκία Μιχαλοπούλου

2012: Μαρία Κίτσου

2013: Λένα Παπαληγούρα

2014: Γιούλικα Σκαφιδά

 

 

Φωτογραφία: Από την Γιώτα Δημητριάδη ©Unique life