Στη μαγευτική Σκανδιναβία, οι Βίκινγκ έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους. Πολύπειροι πολεμιστές και θαλασσοπόροι, ατρόμητοι εξερευνητές, σκληροί και πολεμοχαρείς, οι Βίκινγκ κατάφεραν να φτάσουν στα πέρατα του κόσμου. Με την οξυδέρκεια, που επέδειξαν, αψήφησαν τις δυσκολίες του πολικού ψύχους και της άγονης γης τους κι ανέπτυξαν μια αξιοζήλευτη αυτοκρατορία. Οι θρύλοι καλά κρατούν ακόμη και σήμερα. Φανταζόμαστε τους Βίκινγκ πελώριους, μυώδεις και με γιγάντια όπλα να διασχίζουν το Σέλας και να ξεχύνονται στο άγνωστο για νέες περιπέτειες!

Αν και πολλοί θεωρούν πως ο πολιτισμός των Βίκινγκ δεν έχει να δώσει τίποτα στις νεότερες γενιές, εντούτοις παρουσιάζει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Η κοινωνία των πολεμιστών είχε σφυρηλατηθεί με τα ιδανικά της μάχης, του θάρρους που επιδεικνύει κάποιος απέναντι στο θάνατο και της υστεροφημίας. Πίστευαν σε Θεούς προσωποποιημένους κι ερμήνευαν τα φυσικά φαινόμενα ως αντιδράσεις τους. Για τους Βίκινγκ υπάρχει ζωή μετά το θάνατο και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να επιδείξει κανείς περίσσια ανδρεία. Μόνο έτσι εξασφαλίζει μια θέση στη Βαλχάλα, που είναι πρακτικά ο Παράδεισος των πολεμιστών.

 

Καλλιτεχνικό Ενδιαφέρον Για Την Κουλτούρα Των Βίκινγκς

 

Ο κόσμος του θεάματος δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητος από την ιστορία των Βίκινγκ. Γι’ αυτό και θα βρείτε πολλές παραγωγές με θέμα τις εξερευνήσεις των σπουδαίων αυτών πολεμιστών. Μια εξαιρετική παραγωγή του History Channel έχει ως κύριο θέμα την ιστορία των Βίκινγκ, μέσα από την πορεία του Ράγκναρ Λόθμπροκ, του πιο ξακουστού ήρωα της εποχής του στην Σκανδιναβία. Για πολλούς, ο Ράγκναρ ήταν απόγονος του φοβερού θεού Όντιν. Καθώς εξελίσσεται η σειρά Vikings (η οποία έχει ανανεωθεί για 4η σεζόν και την αναμένουμε με αγωνία το 2016), παρακολουθούμε την προσωπική εξέλιξη του ήρωα και την ανάδειξή του σε άρχοντα όλων των φυλών. Η αναζήτηση για νέες πατρίδες, τα διλήμματα της πίστης, οι ξακουστές μάχες και η σκληρή καθημερινότητα αποτυπώνονται αριστοτεχνικά, με φόντο τα υπέροχα τοπία της Σκανδιναβίας.

Δείτε το trailer της σειράς κι αφεθείτε στη μαγεία των Βίκινγκ! 

 

Φωτογραφία: history.ca