«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια και δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε και ας δώσουμε ό, τι μπορούμε στα φτωχά: Αλβανάκια, άσπρα και μαύρα, όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο Σύλλογος θα λέγεται Το Χαμόγελο του Παιδιού. Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε.»

logo

Με αυτά τα λόγια ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, αποτύπωσε την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο όλοι μαζί μπορούμε να την αναστρέψουμε. Ο πατέρας του, Κώστας Γιαννόπουλος, έλαβε την εντολή από τον Ανδρέα και δεν είχε άλλη επιλογή από το να τη φέρει εις πέρας. Έτσι, ιδρύθηκε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που κλείνει φέτος 20 χρόνια ζωής. 20 χρόνια δράσης, πολλών και σκληρών προσπαθειών, δριμείας κριτικής αλλά και οικονομικών κρίσεων.

Μοναδικός στόχος του συλλόγου αυτού, να φωτίσει το χαμόγελο το πρόσωπο κάθε παιδιού. Χωρίς καμία διάκριση, μιας κι όλοι είμαστε ίσοι, οι άνθρωποι του συλλόγου ενώνονται με τους εθελοντές και με ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να σταθούν δίπλα σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη. Αν δεν είναι αυτός ευγενικός σκοπός, τότε ποιος είναι; 

imerologio

Πώς Μπορούμε να Στηρίξουμε

Ο καθένας από εμάς μπορεί να στηρίξει το σπουδαίο έργο του Χαμόγελου. Πώς;

  • Στέλνοντας SMS στο 54020 με τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ
  • Καλώντας στο 14545
  • Κάνοντας μια δωρεά
  • Αγοράζοντας προϊόντα από το http://www.hamogelo-eshop.gr/
  • Συμμετέχοντας ως εθελοντής στις δράσεις του Χαμόγελου

Τα παιδιά είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας. Αξίζει να τα βλέπουμε πάντοτε ευτυχισμένα και χαμογελαστά, μιας και μονάχα έτσι λυτρωνόμαστε σαν κοινωνία. Όλοι μαζί μπορούμε, ας το κάνουμε πράξη.

Ευχαριστούμε Ανδρέα για το όραμα που μοιράστηκες μαζί μας! 

 

 

Φωτογραφία: e-typos.com