γραφείο think green unique life

Μαθαίνουμε πώς να προστατεύουμε το περιβάλλον στο χώρο εργασίας μας!

Περνάμε πολλές ώρες κάθε ημέρα στο γραφείο μας κι όλοι επιθυμούμε να εργαζόμαστε σε ένα καθαρό περιβάλλον, ευχάριστο και δημιουργικό. Ωστόσο, πολύ συχνά αγνοούμε την κατασπατάληση ενέργειας και πολύτιμων πόρων στον εργασιακό μας χώρο. Με λίγη προσοχή και με τη σωστή οργάνωση, θα νιώθουμε πιο όμορφα μέσα στο γραφείο μας και ταυτόχρονα θα έχουμε τη δυνατότητα να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

Διαβάστε επίσης στη Unique Life πώς να προστατεύουμε το περιβάλλον στο σπίτι μας.

Ας δούμε πώς μπορούμε να το καταφέρουμε:

  • Οι συσκευές σε κατάσταση αναμονής καταναλώνουν πολύτιμη ενέργεια, χωρίς να μας προσφέρουν κάτι στη δουλειά μας. Έτσι, μια λύση είναι να τερματίζουμε σωστά τις συσκευές, που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε στο γραφείο και να τις βγάζουμε από την πρίζα. Μην δελεάζεστε να αφήνετε τον Η/Υ σας ανοιχτό, έστω και με τη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Ανανεώστε τους λαμπτήρες στο γραφείο, αντικαθιστώντας τους με ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες. Είναι μια επένδυση που αποδίδει αμέσως και βοηθά στη μείωση του λειτουργικού κόστους, αλλά και στην προστασία του πλανήτη. Φυσικά, όταν το φως του ήλιου επαρκεί, δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιούνται τεχνητές πηγές φωτός. Ανοίξτε τα παράθυρα κι απολαύστε τον ελληνικό ήλιο!
  • Αποφεύγετε να εκτυπώνετε συνεχώς τα emails που σας στέλνουν ή οποιοδήποτε έγγραφο επιθυμείτε να διαβάσετε. Σκεφτείτε προτού εκτυπώσετε κάτι κι αναζητήστε εναλλακτικούς τρόπους πληροφόρησης. Το πιο σωστό είναι να διαβάζετε απευθείας από την οθόνη του Η/Υ σας, έστω κι αν αυτό σας κουράζει λίγο περισσότερο. Με τα απαραίτητα διαλείμματα και με την αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στην ακτινοβολία της οθόνης, θα είστε μια χαρά!
  • Εγκαταστήστε κάδους ανακύκλωσης στο γραφείο και φροντίστε να χωρίζετε τα απορρίμματά σας προσεκτικά. Το χαρτί, το πλαστικό, τα αναλώσιμα και τα άδεια μελάνια ανακυκλώνονται, όπως επίσης οι μπαταρίες, αλλά και το γυαλί. Ενημερωθείτε για τους κοντινότερους κάδους συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.
  • Προσθέστε μικρές γλάστρες στο γραφείο κι απολαύστε τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Η αίσθηση φρεσκάδας και η ομορφιά, που προσδίδουν στον χώρο, προδιαθέτουν ευχάριστα το προσωπικό. Επίσης, φροντίζοντας τα φυτά στο γραφείο, συνειδητοποιείτε έμπρακτα πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τη φύση. Κι αυτό φαίνεται!

Σε αρμονία με τη φύση ο άνθρωπος νιώθει πιο ισορροπημένος κι αισιόδοξος. Θα το δείτε κι εσείς, αν ακολουθήσετε τις απλές συμβουλές μας και ξεκινήσετε να προστατεύετε το περιβάλλον στο γραφείο σας!

 

Φωτογραφία: n-controlinc.com