Θερμή Υποδοχή Από Την Παγκόσμια Αγορά Για Το Tesla Model S

Το προηγμένο μοντέλο της Tesla έχει ξεκάθαρα αναπτυξιακή δυναμική, η οποία θα συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση των πωλήσεών του.

To Tesla Model S είναι ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο μεγάλων διαστάσεων, που κατασκευάζεται από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla Motors, από τις 22 Ιουνίου 2012 έως σήμερα. Γνωρίσαμε τα γενικά χαρακτηριστικά του σε προηγούμενο άρθρο Tesla Model S: Ηλεκτροκίνηση Yψηλών Eπιδόσεων.

Οι πωλήσεις του Tesla Model S

Από την πρώτη εισαγωγή του στην παγκόσμια αγορά, οι παγκόσμιες αθροιστικές πωλήσεις του ανήλθαν σε 18.200 μονάδες έως τον Σεπτέμβριο του 2013, με πάνω από 1.000 αυτοκίνητα να παραδίδονται στην Ευρώπη. Τον Δεκέμβριο του 2013, οι πωλήσεις του διεθνώς έφτασαν τα 25.000 οχήματα και τον Μάρτιο του 2015 τα 66.800. Επίσης, το Model S κατατάχθηκε ως το κορυφαίο σε πωλήσεις plug-in ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη Βόρεια Αμερική κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, με 4.900 ηλεκτροκίνητα οχήματα να έχουν πωληθεί έως τότε. Επιπλέον το Model S ήταν το νούμερο ένα σε πωλήσεις αυτοκίνητο στη Νορβηγία τον Σεπτέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2013.

Από τα παραπάνω προκύπτει η ξεκάθαρη αναπτυξιακή δυναμική του τεχνολογικά ιδιαίτερα προηγμένου μοντέλου της Tesla, η οποία θα συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση των πωλήσεών του.

Βραβεία

Το Tesla Model S έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία και την ευρύτερη αναγνώριση, όπως τις διακρίσεις “Παγκόσμιο Πράσινο Αυτοκίνητο της Χρονιάς”, Motor Trend Car of the Year” για το 2013, τη βράβευση από το περιοδικό Automobile’s 2013 ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς και την κορυφαία βαθμολόγηση αυτοκινήτων του Consumer Reports.

Η μονάδα παραγωγής στην Ευρώπη

Κατά το πρώτο έτος παραγωγής του Tesla Model S η αμερικάνικη εταιρεία αναζητούσε μέρος στην Ευρώπη, προκειμένου να κατασκευάσει μονάδα παραγωγής και να καταφέρει έτσι να ικανοποιήσει τη ζήτηση, που είχε δημιουργηθεί στη Γηραιά Ήπειρο. Η Ελλάδα ήταν μέσα στις σκέψεις των ιθυνόντων της Tesla, όμως τελικά η αδιαφορία των πολιτικών, σε συνδυασμό με την αστάθεια του οικονομικού και φορολογικού περιβάλλοντος, τους οδήγησαν να επιλέξουν την Ολλανδία. Εκεί, στην πόλη Tilburg, έναν χρόνο μετά, μέσα στο 2013, πήραν εμπρός οι μηχανές της νέας μονάδας της Tesla, που είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση του ηλεκτροκίνητου Model S.

Έτσι, η πορεία των πωλήσεων του Tesla Model S στην Ευρώπη εξελίσσεται ανοδικά και ειδικά στις: Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία.    

 

Φωτογραφία: digitaltrends.com