Τεχνολογίες Πληροφορικής: Διεισδύοντας Στον Κόσμο Του ΙΤ

Η Πληροφορική έχει εισέλθει στην καθημερινότητά μας κι αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Ιδιαίτερα στον επαγγελματικό τομέα, οι τεχνολογίες Πληροφορικής (IT Technologies) εξελίσσονται καθημερινά. Όλες οι επιχειρήσεις, που προσβλέπουν στην ανάπτυξη και την σταθερά ανοδική τους πορεία, επενδύουν σε μοντέρνες τεχνολογίες, που διευκολύνουν και βελτιώνουν την στρατηγική τους σε πολλά επίπεδα. Λίγα χρόνια πριν, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει πόσα αλματώδη βήματα θα γίνονταν στον τομέα της Πληροφορικής. Ας δούμε ορισμένες καινοτομίες στην Πληροφορική, που έχουν εισαχθεί, αλλά και καθιερωθεί, ως προπύργια της επιτυχίας στις επιχειρήσεις παγκοσμίως:

  • Ανάπτυξη Κινητών Εφαρμογών: Τα λεγόμενα mobile apps είναι οι εφαρμογές για τις κινητές συσκευές που έχουν αναπτυχθεί σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Δεδομένης της γιγαντιαίας αύξησης στη χρήση του Διαδικτύου μέσω κινητών συσκευών, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι εφαρμογές, που βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών, έχουν απήχηση στον επιχειρηματικό (και όχι μόνο) κόσμο.
  • Χρήση του Cloud: Τα τελευταία χρόνια, δεν είναι απαραίτητο να αποθηκεύεις όλα τα δεδομένα μιας επιχείρησης μέσα στα στενά όρια ενός γραφείου ή ακόμη κι ενός δικτύου Η/Υ. Αντιθέτως, έχει καθιερωθεί η χρήση του Cloud (που σημαίνει το σύννεφο) ως μέσο αποθήκευσης κι άμεσης πρόσβασης σε έγγραφα, αρχεία και δεδομένα κάθε λογής. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνεται το κόστος και προωθείται μια πιο οικολογική και πρακτική χρήση του υλικού μιας επιχείρησης.
  • Πρωτοποριακή Επικοινωνία: Η Πληροφορική έχει εισαγάγει νέους τρόπους επικοινωνίας, που στηρίζονται στο Διαδίκτυο κι εκμηδενίζουν πραγματικά τις αποστάσεις και τα εμπόδια. Τηλεδιασκέψεις, άμεση και συγχρονισμένη μεταφορά δεδομένων μέσα από ρηξικέλευθες υπηρεσίες (π.χ. το Dropbox) και φυσικά υπηρεσίες VoIP (όπως το γνωστό σε όλους μας Skype) παρέχονται ακόμη και δωρεάν.

Καθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται στον τομέα της Πληροφορικής, τα οφέλη για τις επιχειρήσεις, αλλά και για καθέναν από εμάς, πολλαπλασιάζονται. Η ανθρωπότητα έχει γαλουχηθεί με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη «Γρηγορότερα, Ψηλότερα, Δυνατότερα» κι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επαγγελματίες πάντοτε προσπαθούν να ξεπεράσουν τα όσα έχουν ήδη επιτύχει στον τομέα τους. Παραμένουμε λοιπόν αισιόδοξοι κι αδιαμφισβήτητα ανυπόμονοι για το μέλλον και για το τι μας επιφυλάσσει η Πληροφορική, δεν συμφωνείτε;

 

 

 

 Πηγές: gs.statcounter.com

Φωτογραφίες: universityofficetech.com