Όλοι θα θέλαμε να ταξιδέψουμε σε τοποθεσίες στο εξωτερικό, που θυμίζουν σκηνικά ταινιών, υπό το φως του σεληνόφωτος ή το κυανό της αυγής, να ζήσουμε μια περιπέτεια ή ένα απόλυτα χαλαρό ταξίδι κοντά στα κύματα. Ανάμεσα σε αυτά τα μέρη κι εμάς παρουσιάζονται κάποια φυσικά και πρακτικά εμπόδια, που ωστόσο με τον κατάλληλο χειρισμό και χρόνο μπορούν να ξεπεραστούν. Υπάρχουν τοποθεσίες του κόσμου, που δε φανταζόμαστε πόσο οικονομικά προσιτή διαμονή μπορεί να διαθέτουν, γειτονικοί προορισμοί ή υπερατλαντικοί, ίσως για το επόμενό σας ταξίδι.

Κωνσταντινούπολη

istanbul

Πολλά πράγματα να δεις, να δοκιμάσεις και να κάνεις, από τον ναό της Άγιας Σοφίας, το Μπλε Τζαμί μέχρι τις τοπικές αγορές. Η υποτιμημένη τουρκική λίρα, κάνει την Κωνσταντινούπολη έναν οικονομικό προορισμό, είτε με οργανωμένα πακέτα διακοπών, είτε με εξατομικευμένες επιλογές. Τα ξενοδοχεία είναι αρκετά πιο ακριβά από τα hostels. Ενώ για όσους θέλουν να αυτοεξυπηρετούνται, υπάρχουν άνετα και όμορφα διαμερίσματα κεντρικών περιοχών με 20-35 ευρώ. Στο εστιατόριο Bosphorus Grill Cafe & Restaurant μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικά φαγητά και θαλασσινά με τη θέα του Βοσπόρου Tο πλεονέκτημα της εγγύτητας και των χαμηλότερων ναύλων μεταφοράς κάνει τη διαφορά.

Ταϋλάνδη 

bangkok-thailand

Σε ένα τόσο τουριστικό μέρος, όπως η Ταϋλάνδη, μπορείτε να βρείτε όμορφα και άνετα καταλύματα με 10-15 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Να δοκιμάσετε τοπικά φαγητά με 5-10 ευρώ σε εστιατόρια, όπως το Sai Nam ή στο River Barge της Μπανγκόκ για πιο γκουρμέ απολαύσεις. Αν προτιμάτε το γρήγορο φαγητό ή το φαγητό του δρόμου θα το βρείτε μόλις με 1-3 ευρώ. Απλά ποτά, όπως η μπύρα, δεν θα ξεπεράσουν τα 2 ευρώ, ενώ τα βαριά ποτά μπορεί να κοστίσουν 10-15 ευρώ. Οι μεταφορές οικονομικές, όπως και τα τοπικά ταξί. Αν δεν είστε, λοιπόν, φίλοι του ποτού θα μπορέσετε να διατηρήσετε σε χαμηλά επίπεδα το κόστος της διαμονής σας.

Βουδαπέστη

budapest

Η «βασίλισσα του Δούναβη», γοητευτική πόλη, με ιστορικές τοποθεσίες για τους τουρίστες. Ένας προορισμός, που συνδυάζει την κουλτούρα με τη διασκέδαση και τη φτηνή διαμονή. Τα standards της πόλης συμπίπτουν με αυτά των Ευρωπαίων. Ξεκινώντας από φτηνά hostel των 6 ευρώ και φτάνοντας σε πιο υψηλές τιμές ξενοδοχείων και διαμερισμάτων, για εκείνους που θέλουν μια πιο άνετη διαμονή. Η διατροφή σας, ανάλογη των επιθυμιών σας, μπορεί να ξεκινάει στα 5 ευρώ και να μην ξεπερνάει τα 10-12 ευρώ την ημέρα. Ένα street food, που μπορείτε να δοκιμάσετε είναι το Kolbice, λουκάνικα σχάρας μέσα σε ψωμί κωνικού σχήματος ή να επισκεφτείτε το ιστορικό Cafe Gerbeaud για γλυκό και συμπάθεια.

Μπαλί 

wallallies.com

Νησί της Ινδονησίας, απαράμιλλης ομορφιάς, που απαρτίζεται από ατέλειωτες παραλίες, μέρη για να ανακαλύψεις και να επιδοθείς σε θαλασσινές κι όχι μόνο δραστηριότητες. Εστιατόρια με τιμές που αρχίζουν από 1 ευρώ και φτάνουν στα 8-10 για όσους θέλουν να ξοδέψουν κάτι παραπάνω, όπως στο Barbacoa ή στο KuDeTa. Τα μέσα μεταφοράς και τα ταξί κυμαίνονται σε πραγματικά χαμηλές τιμές, ξεκινώντας από 0,34 λεπτά για εισιτήριο μιας διαδρομής. Αν μένεις ενδότερα του νησιού κι όχι στη νότια τουριστική ζώνη οι τιμές είναι ακόμα χαμηλότερες. Όποιος ξοδεύει στο Μπαλί πάνω από 30-35 ευρώ την ημέρα συμπεριλαμβανομένων όλων των εξόδων του, ζει σαν μπον βιβέρ!

Ποιος είπε, επομένως, ότι οι εξωτικοί προορισμοί είναι όνειρα θερινής νυκτός, μόνο για λίγους;

 

Φωτογραφίες: staywellblog.walgreens.com, wallallies.com, phillyvirtual.com, stanbulstopovertours.com