Τανγκό: `Ενας Χορός Που Κρύβει Μέσα Του Τα Πιο Έντονα Συναισθήματα

Τανγκό (Tango). `Ενας συναρπαστικός χορός πλημμυρισμένος από έντονο ερωτισμό. `Ενας χορός που σε κάθε του βήμα, κίνηση, άγγιγμα και φιγούρα, κρύβει μέσα του τα πιο έντονα συναισθήματα. Οι γάμπες περιπλέκονται, οι κινήσεις είναι άλλοτε απαλές και άλλοτε απότομες, ενώ το ζευγάρι κινείται με απόλυτη αρμονία χρησιμοποιώντας σώμα, μυαλό και καρδιά. Ποτέ ένα τανγκό δεν είναι ίδιο με ένα άλλο.

Ο αργεντίνικος χορός γεννήθηκε στους δρόμους του Ρίο δε λα Πλάτα του Μπουένος `Αιρες της Αργεντινής, γύρω στο 1880, για να εκφράσει τα απελπισμένα συναισθήματα των απόκληρων της κοινωνίας, αλλά και το πάθος τους για μια καλύτερη ζωή.

Το κύμα των μεταναστών, που ήρθε από την Ευρώπη, όπου υπερτερούσε το αντρικό φύλλο σε σχέση με το γυναικείο, έφερε μαζί του το πάθος, τη νοσταλγία για την πατρίδα, τη θλίψη, αλλά και την ελπίδα. Αποτελεί ένα συνονθύλευμα ρυθμών από Κούβα, Ανδαλουσία και Ισπανία.

deathnotereturn.forumcommunity.net

Αρχικά χορευόταν στα λιμάνια και τους οίκους ανοχής. Οι γυναίκες προκαλούσαν ερωτικά τον εκάστοτε πελάτη τους, μέσα από τις ερωτικές και αισθησιακές κινήσεις του τανγκό.

Eπειδή ο χορός αυτός θεωρούνταν ακατάλληλος, λόγω της στενής επαφής και των κινήσεων, πολλοί από τους άντρες (copadrones) χόρευαν μεταξύ τους σε ζευγάρια, προκειμένου να είναι έτοιμοι αργότερα να κατακτήσουν τη γυναίκα της ζωής τους.

Το τανγκό πέρασε από σαράντα κύματα. Αμφισβητήθηκε, απαγορεύτηκε, άλλαξε μορφές, προστέθηκαν στίχοι και νέα μουσικά όργανα και τελικά κατάφερε να διαδοθεί στην Ευρώπη μέσω της Γαλλίας, γύρω στο 1920, ώστε να θεωρηθεί σιγά σιγά ένας «ευπρεπής» χορός, βασισμένος στον έρωτα και το πάθος, με «χρυσή εποχή» την περίοδο 19351955.

Σήμερα το τανγκό χορεύεται σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες σχολές, που διδάσκουν την τεχνική του. `Εχουν γραφτεί βιβλία για όλη του τη φιλοσοφία, ενώ έχουν γυριστεί ανάλογες ταινίες…

Εάν κι εσείς θέλετε να νιώσετε το πάθος, αφήνοντας όλα σας τα συναισθήματα να ξεχειλίσουν από μέσα σας, δεν έχετε παρά να αφεθείτε στον πιο ερωτικό χορό που γεννήθηκε ποτέ…

Και μην ξεχνάτε … “It takes two to tango”!

 

Φωτογραφίες: deathnotereturn.forumcommunity.net