Τα Trends Του 2015: Η Τεχνολογία Ενσωματώνεται Στην Ένδυση

Ξεχάστε τα ρούχα που εξυπηρετούν μονάχα την ανάγκη για προστασία από τις καιρικές συνθήκες ή την επιθυμία για ομορφιά και καλαισθησία. Τώρα πλέον η τεχνολογία ενσωματώνεται στην ένδυση και το αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικό! Στην πρόσφατη εμπορική έκθεση παγκοσμίου αίγλης CES 2015 παρουσιάστηκαν καινοτόμες ιδέες και προϊόντα, που καλύπτουν κάθε ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου στην καθημερινότητά του.

Συγκεκριμένα, το Visijac Led Cycle Jacket διευκολύνει τους ποδηλάτες και τους προσδίδει εξαιρετική ασφάλεια. Μέσα από Led φωτισμό κι αισθητήρες υψηλής ποιότητας, ο ποδηλάτης είναι ορατός κάθε στιγμή. Ταυτόχρονα, τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το έξυπνο αυτό ένδυμα είναι ελαφριά, απαλά κι άνετα, αδιάβροχα και πλήρως ανθεκτικά.

Το Synapse dress από την άλλη πλευρά εφαρμόζει την ψηφιακή, τρισδιάστατη τεχνολογία σε ένα κομψό ένδυμα. Οι αισθητήρες του ενδύματος αντιδρούν στο περιβάλλον σαν οικοσύστημα κι αντανακλούν τις εναλλαγές στη διάθεση του ατόμου που το φορά. Το μεταλλικό χρώμα και η απαράμιλλη ευελιξία προσδίδουν μοντέρνο κι άνετο χαρακτήρα στο ένδυμα.

Σύμφωνα με έρευνα από την εταιρεία Gartner, η αγορά των έξυπνων ενδυμάτων αναμένεται να απογειωθεί μέσα στο 2015. Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια για το έτος που διανύουμε και φτάνουν τα 26 εκατομμύρια για το 2016, το πάντρεμα της τεχνολογίας με την ένδυση σίγουρα φαντάζει εξαιρετικό και πολλά υποσχόμενο. Παραγκωνίζοντας τους μετρητές παλμών κι άλλες συσκευές που φοριούνται κυρίως στον καρπό, το έξυπνο ένδυμα είναι έτοιμο να κατακτήσει την παγκόσμια αγορά και να προσφέρει λύσεις στην καθημερινή μας ζωή! Η τεχνολογία ενσωματώνεται στην ένδυση, λοιπόν – πώς σας φαίνεται; Εμάς μας αρέσει πολύ!!! 

Φωτογραφία: digitaltrends.com