Τα Πιο Φημισμένα Καρναβάλια Στην Ευρώπη

Όπως στην Ελλάδα, έτσι και σε πολλές χώρες της Ευρώπης, ο κόσμος συνηθίζει να γιορτάζει το καρναβάλι, συνδυάζοντας τη μεταμφίεση με τις θεατρικές εκδηλώσεις στους δρόμους.

Το καρναβάλι είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τη γιορτή του Πάσχα και λαμβάνει χώρα από τα μέσα με τέλη Φλεβάρη περίπου μέχρι τις αρχές με μέσα Μάρτη. Αυτό, όμως, που πραγματικά είναι εκπληκτικό είναι ότι όσα περισσότερα μαθαίνει κανείς για τα καρναβάλια σε διάφορα μέρη του κόσμου, τόσα περισσότερα αντιλαμβάνεται για τον εαυτό του αλλά και τις ξένες κουλτούρες.

Οι χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, που ξεχωρίζουν για τα καρναβάλια τους είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

 Καρναβάλι Βενετίας

saracco.deviantart.com

Στην Ιταλία δεσπόζει το καρναβάλι της Βενετίας, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον 11ο αιώνα, με εκατομμύρια κόσμου να συρρέουν κάθε χρόνο για να θαυμάσουν τα εντυπωσιακά κοστούμια και να παρακολουθήσουν τα χορευτικά, την παρέλαση και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, που φέτος ξεκίνησαν την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Φεβρουαρίου.

http://www.venice-carnival-italy.com (Venice Carnival)

Καρναβάλι Βιαρέτζο

Carnevale-di-Viareggio-versiliaguide.com

Στο Βιαρέτζο οι εορτασμοί του καρναβαλιού κρατούν σχεδόν όλο το Φεβρουάριο (από 1η Φεβρουαρίου μέχρι 22 Φεβρουαρίου). Το ξεφάντωμα κορυφώνεται την αντίστοιχη καθολική Καθαρά Δευτέρα (Τρίτη για τους Ιταλούς – Martedì Grasso) με την παρέλαση χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι φορούν μόνο στολές, που παραπέμπουν σε γνωστές προσωπικότητες παγκοσμίως- από πολιτικούς έως αθλητές και ηθοποιούς.

www.viareggio.ilcarnevale.com (Parade Of Caricatures Of Politicians, Viareggio)

Καρναβάλι Γαλλικής Ριβιέρας

Nice- wordpress.com

Στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Ριβιέρα, το καρναβάλι είναι το μεγαλύτερο γεγονός του χειμώνα. Από τις 13 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα αξέχαστο θέαμα, με τις πολύχρωμες παρελάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και τους σχεδόν χίλιους μουσικούς και χορευτές, που καταφθάνουν κάθε χρόνο από όλες τις γωνιές της γης και κλέβουν τις εντυπώσεις.

www.nicecarnaval.com (Nice Carnival)

 Καρναβάλι Ισπανίας

B9t46Z9IcAEY4YD-1

Σε απόλυτα φεστιβαλική ατμόσφαιρα γιορτάζεται το καρναβάλι και στην Ισπανία, ανά περιοχές. Οι συμμετέχοντες, με τις πολύχρωμες στολές τους, ξεχύνονται στους δρόμους της πόλης, με τη ρυθμική μουσική να παρασύρει τους πάντες. Οι ντόπιοι γιορτάζουν το πέρασμα από το χειμώνα στην άνοιξη, με διάφορους -μάλλον ασυνήθιστους- τρόπους, με εξέχουσα μια παράδοση στη Μαδέρα που «επιτάσσει» στους μασκαράδες να εισβάλλουν στα σπίτια για να κλέψουν λιχουδιές.

http://carnaval.visitmadeira.pt (Madeira Carnival)

 

 

Φωτογραφίες: expo2015news.org, saracco.deviantart.com, versiliaguide.com, wordpress.com