Τα Πέντε Πιο Περίεργα Γλυπτά Στον Κόσμο

Μια ευχάριστη παρέμβαση μέσα στο μονότονο, αστικό τοπίο είναι τα διάφορα μνημεία τέχνης. Γι’ αυτό το λόγο, γλύπτες, σε διάφορες γωνιές του κόσμου, αποφάσισαν με τα έργα τους να επέμβουν εικαστικά στους δημόσιους χώρους. Σας παρουσιάζουμε πέντε περίεργα γλυπτά, που μεταμορφώνουν την αστική εικόνα, μέσω της καλλιτεχνικής ματιάς.

Τρώγοντας Μαζί ένα Μπισκότο

Το να μοιράζεσαι πράγματα με άλλους είναι μια από τις βασικές αρχές της Κορεάτικης κουλτούρας. Μπροστά από το Μουσείο του Bukcheon στη Σεούλ, το γλυπτό του Ku BomJu αναπαριστά δυο ανθρώπους να μοιράζονται το μπισκότο τους.

1 guardache.wordpress.com

Ο Αντίχειρας

Ένας πελώριος αντίχειρας, ύψους 12 μέτρων και βάρους 18 τόνων βρίσκεται στην περιοχή La Défense στο Παρίσι. Σχεδιάστηκε το 1965 από το διάσημο Γάλλο γλύπτη, César Baldaccini.

2 guardache.wordpress.com

Το Κτίριο που Βουλιάζει

Στο πλακόστρωτο του κήπου της Κρατικής Βιβλιοθήκης της Μελβούρνης έχει “βουλιάξει” μια άλλη “βιβλιοθήκη”. Το μόνο που διακρίνεται πια από το “βυθισμένο” κτίριο είναι η πάνω γωνία του και θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί αν πράγματι βουλιάζει ή αν αναδύεται από τα έγκατα της γης.

3 ipop.gr

Το Πιστόλι Κόμπος

Το γλυπτό Κατά της Βίας ή αλλιώς το Πιστόλι Κόμπος φιλοτεχνήθηκε από το Σουηδό καλλιτέχνη, Carl Fredrik Reuterswärd. Έμπνευση για το έργο του αποτέλεσε ο θάνατος του φίλου του, John Lennon. Δωρίστηκε στον ΟΗΕ από την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου το 1988.

4 grekamag.gr

Το Μαύρο Φάντασμα

Γενικά, τα φαντάσματα προκαλούν φόβο. Όμως, το άγαλμα του Μαύρου Φαντάσματος στην Κλάιπεντα της Λιθουανίας είναι ένα σύμβολο τύχης και ευημερίας. Σύμφωνα με ένα μύθο, το 1595 το μαύρο φάντασμα έσωσε την πόλη από λιμό, προειδοποιώντας τους κατοίκους να αποθηκεύσουν φαγητό.

5 ipopgr

 

 

Φωτογραφίες: guardache.wordpress.com, ipop.gr, grekamag.gr