Πλούσιας φυσικής ομορφιάς τοπία και σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου συνθέτουν το κάδρο των 10 ωραιότερων Εθνικών Πάρκων του κόσμου.

Στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ βρίσκεται το μεγαλύτερο ενεργό υπερηφαίστειο της ηπείρου, με τον θερμοπίδακα Old Faithfull να εκσφενδονίζει ψηλά πυκνά νέφη ατμού. Στην ίδια πολιτεία, και μέχρι την οροσειρά της Sierra Nevada, βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο Yosemite, με τις βουνοπλαγιές από γρανίτη και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, καθώς και το Εθνικό Πάρκο Sequoia, το οποίο φιλοξενεί το μεγαλύτερο σε όγκο δέντρο του πλανήτη.

Yellow-Stone-National-Park worldstoplists.com  Εθνικό Πάρκο Yellowstone

yosemite_trekearth.com  Εθνικό Πάρκο Yosemite

Μαργαρίτες, παπαρούνες, ανεμώνες και ορχιδέες συνθέτουν έναν φυσικό πίνακα ζωγραφικής στην Κοιλάδα των Λουλουδιών στα Δυτικά Ιμαλάια.

Γιγάντιοι σταλαγμίτες κοσμούν το σπήλαιο Σον Ντονγκ του Εθνικού Πάρκου Φονγκ Να – Κε Μπανγκ στο Βιετνάμ. Το πάρκο περιλαμβάνει σπήλαια συνολικού μήκους 126 χιλιομέτρων, τα οποία καλύπτονται από τροπικό δάσος.

Tourist, hiker, admiring the Giant Sequoia trees, Sequoiadendron giganteum, on the Big Trees trail, Round Meadow, Sequoia National Park, Sierra Nevada, California, USA, United States of America  Εθνικό Πάρκο Sequoia

Valley of Flowers in the Himalayas, India tourism destinations  Κοιλάδα των Λουλουδιών στα Δυτικά Ιμαλάια

Εκατοντάδες ελέφαντες συνυπάρχουν με βουβάλια, μαύρους ρινόκερους και αντιλόπες στο Εθνικό Πάρκο Addo Elephant της Νότιας Αφρικής. Τεράστια κοπάδια ελεφάντων περιδιαβαίνουν και τις πεδιάδες του Εθνικού Πάρκου Amboseli στην Κένυα, με τη θέα από το όρος Κιλιμάντζαρο να είναι μαγευτική. 

Σον Ντονγ-bluedot.gr  Εθνικό Πάρκο Φονγκ Να – Κε Μπανγκ

spotilove.com  Εθνικό Πάρκο Addo Elephant

Απροσπέλαστο έχει χαρακτηριστεί το Εθνικό Πάρκο Bwindi στην Ουγκάντα, καθώς τα πυκνά δάση ζούγκλας μπορούν να εξερευνηθούν μόνο με πεζοπορία.

 Στο Εθνικό Πάρκο Komodo της Ινδονησίας κατοικεί ο Δράκος του Κομόντο, η μεγαλύτερη σαύρα του πλανήτη, που φτάνει ως και 3 μέτρα και μπορεί να καταβροχθίσει μέχρι και άνθρωπο.

amboseli-discoverthetrip.com  Εθνικό Πάρκο Amboseli

bwindiresearchers.org  Εθνικό Πάρκο Bwindi

Ηφαιστιογενή βράχια λαξεύτηκαν φυσικά με το πέρασμα του χρόνου για να δημιουργήσουν τις «Καμινάδες των νεραϊδών». Έτσι περιγράφεται το μαγευτικό τοπίο του Εθνικού Πάρκου Gӧreme στην Καππαδοκία της Τουρκίας.

Komodo-skyskanner.com  Εθνικό Πάρκο Komodo

Gorem-turkeytourguide.com  Εθνικό Πάρκο Gӧreme

 

 

Φωτογραφίες:

zicasso.com, worldstoplists.com, trekearth.com, dailymail.co.uk, bluedot.gr, spotilove.com, discoverthetrip.com, bwindiresearchers.org, skyskanner.com, turkeytourguide.com