Στις 23 Σεπτεμβρίου ξεκινά το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, «Νύχτες Πρεμιέρας», με πλούσιο πρόγραμμα, που θα ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς του είδους. Σε αυτές τις 12 ημέρες της διάρκειάς του, μέχρι και τη λήξη του στις 4 Οκτωβρίου, το κινηματογραφόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει 239 ταινίες, μικρού και μεγάλου μήκους από όλον τον κόσμο, εκ των οποίων 102 ελληνικής παραγωγής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 20 avant premieres, ανάμεσα στις οποίες μερικές από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της φετινής χρονιάς, ντοκιμαντέρ, που φέτος ήταν η χρονιά τους παγκοσμίως, ειδικές και μεταμεσονύκτιες προβολές (στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Innovathens), αφιερώματα σε τέσσερις μεγάλους σκηνοθέτες, παράλληλες εικαστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ δεν θα λείψουν και τα after πάρτυ με live μουσικές και dj sets. 

photo 6

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει το «Youth», η νέα ταινία του σκηνοθέτη της οσκαρικής «Τέλειας Ομορφιάς», Πάολο Σορεντίνο και θα κλείσει με το φιλμ του Ζακ Οντιάρ «Dheepan», που ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, αποσπώντας τον Χρυσό Φοίνικα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις φετινές «Νύχτες Πρεμιέρας» θα πραγματοποιηθεί η πρώτη καθολικά προσβάσιμη προβολή ταινίας σε τυφλούς και άτομα με μειωμένη όραση. Πρόκειται για τη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, η οποία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους για κωφούς και βαρήκοους, καθώς και ακουστική περιγραφή, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Τιμές εισιτηρίων

Πρωινές προβολές: 4€

Απογευματινές προβολές (πριν τις 19:55): 5€

Βραδινές προβολές (από τις 20.00): 6€

Κάρτα 10 προβολών: 35€

Κάρτα 20 προβολών: 60€

Οι ταινίες θα προβληθούν στις αίθουσες:

 Δαναός 1 & 2 (Λεωφ. Κηφισίας 109)

Odeon Opera 1 & 2 (Ακαδημίας 57)

Ιντεάλ (Πανεπιστημίου 46) και

Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136)

Ραντεβού στις σκοτεινές αίθουσες, όπου θα γνωρίσουμε τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του αύριο…