Πώς Να Κάνετε Το Χόμπι Σας Επικερδές Μέσω Διαδικτύου

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να ασχολείσαι με τη δημιουργία προϊόντων, με το DIY να γιγαντώνεται ως συνήθεια στη σύγχρονη οικονομία. Ωστόσο, είναι ακόμη πιο όμορφο το συναίσθημα ότι οι άνθρωποι γύρω σου εκτιμούν αυτό που κάνεις και μάλιστα πληρώνουν για να αποκτήσουν τα αριστουργήματά σου! Είτε λοιπόν φτιάχνεις πλεκτά αξεσουάρ μόδας ή διακοσμητικά με ανακυκλώσιμα υλικά μπορείς το χόμπι σου να το μετατρέψεις σε μία επιπλέον πηγή εσόδων. Συνδυάζεις λοιπόν το τερπνόν μετά του ωφελίμου και κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα ή απλώς απασχολείσαι δημιουργικά και κερδίζεις χρήματα από αυτό.

Με το φαινόμενο του crafting (απασχόληση με τις τέχνες σε πρακτικό επίπεδο) να απασχολεί την παγκόσμια αγορά, το Διαδίκτυο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική πηγή έμπνευσης, αλλά και διέξοδο πώλησης. Πέρα από τα πασίγνωστα eBay και Amazon, υπάρχουν ευτυχώς πολλές ακόμη ιστοσελίδες με θέμα την αγορά και πώληση τέτοιων δημιουργιών. Ας δούμε μερικά μαζί:

  • Etsy: Στην πλατφόρμα του Etsy, μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία χειροποίητων δημιουργιών από ολόκληρο τον κόσμο. Ενδεικτικά, υπάρχουν αρκετά χειροποίητα αναμνηστικά από την Ελλάδα, αγιογραφίες, κοσμήματα και παραδοσιακά ρούχα, που μπορείτε να εκθέσετε στην παγκόσμια αγορά.
  • ArtFire: Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην ιστοσελίδα του ArtFire, όπου παραγωγοί από όλο τον κόσμο εκθέτουν τις δημιουργίες τους. Η μεγάλη γκάμα προϊόντων καλύπτει τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού πλήρως.
  • eCrater: Συνεχίζοντας, βρίσκουμε την πλατφόρμα του eCrater. Κι εκεί τα πράγματα είναι απλά, μιας και χρησιμοποιείς την μπάρα στο κέντρο της οθόνης και ψάχνεις την πραμάτεια των δημιουργών με λέξεις–κλειδιά.
  • Bonanza: Ένα ακόμη ενδιαφέρον site για αγοραπωλησίες στο Διαδίκτυο είναι το Bonanza. Έχει αρκετές κατηγορίες, έτσι ώστε να διευκολύνει την έρευνα αγοράς και να βοηθά τους δημιουργούς να προωθήσουν καλύτερα τα προϊόντα τους. Οι τιμές είναι πολύ οικονομικές, αφήνοντας περιθώρια κέρδους.

Όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς, το Internet είναι η λύση για τους δημιουργικούς καλλιτέχνες, που ψάχνουν οικονομική διέξοδο στην κρίση. Δοκιμάστε να περιηγηθείτε στις ιστοσελίδες, που σας παραθέσαμε και ξεκινήστε να ανταμείβεστε οικονομικά, πέρα από ηθικά, για τις μοναδικές σας δημιουργίες! Αξίζει, σωστά;

 

Φωτογραφία: floortex.com