Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού ή αλλιώς η αιώνια άνοιξη είναι συνώνυμη των Κανάριων Νησιών. Εκεί η καλοκαιρία δεν σταματάει ποτέ!

Βορειοδυτικά της Αφρικής, στον Ατλαντικό Ωκεανό ξεπροβάλλει ένα σύμπλεγμα 7 κύριων νήσων. Το καθένα προτείνεται για διαφορετικού τύπου διακοπές, από κοσμοπολίτικες και περιπετειώδεις έως χαλαρές και εναρμονισμένες με τη φύση. Οι πιο συνηθισμένοι προορισμοί είναι οι πρωτεύουσες Τενερίφη και Μεγάλη Κανάρια.

Κανάρια-νησιά-Unique-life

Ατελείωτες αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά, κατάλληλες για ηλιοθεραπεία, κολύμπι και θαλάσσιες δραστηριότητες. Τα μαγιό συχνά είναι προαιρετικά!

Τα αξιοθέατα αμέτρητα!

Εθνικά πάρκα, καταρράκτες, σπηλιές, έρημοι, ηφαίστεια, ψηλά βουνά και μεγάλη ποικιλία άγριας και θαλάσσιας ζωής, για τους φυσιοδίφες.

Κι από τέχνες όμως δεν πάνε πίσω, διοργανώνοντας Παγκόσμια Φεστιβάλ Μουσικής, Κινηματογράφου και Σύγχρονου Χορού. Στεγάζονται συνήθως στην απίστευτης αρχιτεκτονικής Αίθουσα Adan Martin, της Τενερίφης. 

Η ιστορία τους εξίσου ενδιαφέρουσα,  παρουσιάζει τους “Γίγαντες” (Los Gigantes) – γκρεμοί της δυτικής Τενερίφης –  ως το τέλος του αρχαίου κόσμου. Τα Κανάρια είναι υποψήφια ακόμα για την τοποθεσία της Χαμένης Ατλαντίδος, όπως υποστηρίζεται!

Για τους υπέρμαχους του ρομαντισμού ή της αστρονομίας

Για τους υπέρμαχους του ρομαντισμού ή της αστρονομίας, το ιδιαίτερα καθαρό οπτικό πεδίο των νησιών επιτρέπει σε πολλούς να χαζεύουν τα άστρα, καθιστώντας το Εθνικό Αστεροσκοπείο τους, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου!

Τι γίνεται αν ξεμείνεις από μονάδες στο κινητό; Κανένα πρόβλημα! Υπάρχει η γλώσσα του σφυρίγματος Silbo Gomero. Χρησιμοποιείται από τουλάχιστον 20000 κατοίκους, σε συζητήσεις μεγάλων αποστάσεων. Η UNESCO δίκαια την έχει χαρακτηρίσει ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Διακοπές χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

Μπορείτε δε να συνδυάσετε εξωτικές διακοπές, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία στη διαμονή. Προσφέρονται οικονομικά καταλύματα σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, ανάλογα με αυτά των περιοδικών real estate και διακόσμησης. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση!

Κανάρια-νησιά-Unique-life

Οι τιμές αισθητά χαμηλές στα περισσότερα προϊόντα, αφού το Φ.Π.Α. τους κυμαίνεται στο 7%. Μπορείτε να κυκλοφορήσετε με χαμηλά έξοδα βενζίνης, να γευματίσετε σε καλά εστιατόρια και να πιείτε, χωρίς να σας προβληματίσουν τόσο τα έξοδα. Το τοπικό τυρί και οι ποικιλίες κρασιού από τους αμπελώνες των ηφαιστείων είναι must!

Χρειάζεται βίζα για να ταξιδέψετε στα Νησιά της Άνοιξης; Ευτυχώς, όχι! Γιατί αποτελούν αυτόνομη διοικητική ζώνη της Ισπανίας, έχοντας ελεύθερη είσοδο στους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και σε άλλες χώρες εκτός της ΕΕ, υπό προϋποθέσεις.

Πράγματι, τα αεροπορικά εισιτήρια δεν είναι ο ορισμός της οικονομικής επιλογής. Μην πτοείστε όμως! Κλείνοντας εισιτήρια κάποιους μήνες πριν ή πετυχαίνοντας προσφορές, είναι εφικτό να τα βρείτε σε συζητήσιμες τιμές.

Η εμπειρία θα σας αποζημιώσει!  

 

Ας ρίξουμε μια ματιά! 

 

Πηγές: visitcanaryislands.org, matadornetwork.com, telegraph.co.uk