Σπάνιοι Ταξιδιωτικοί Προορισμοί: Νησιά Κιριβάτι

«Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο και όποιος δεν ταξιδεύει, διαβάζει μόνο μια σελίδα», είχε πει ο Άγιος Αυγουστίνος, Επίσκοπος Ιππώνος.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια σελίδα του κόσμου ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, η οποία ακούει στο όνομα Νήσοι Kiribati ή στα ελληνικά Νησιά Κιριβάτι. Ανακαλύφθηκε από τον Τζον Μπάιρον το 1765 και πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 33 νήσων, που βρίσκεται κεντρικά του Ειρηνικού Ωκεανού, στη Μικρονησία της Ωκεανίας. Μάλιστα, είναι η ανατολικότερη χώρα του κόσμου και κάθε χρόνο υποδέχεται πρώτη το νέο έτος.

Οι Νήσοι Kiribati αποτελούν έναν κατ’ εξοχήν εξωτικό προορισμό, γιατί προσφέρουν στον ταξιδιώτη μια σειρά από ιδιαίτερες επιλογές διασκέδασης και αξιοθέατων, άρρηκτα συνδεδεμένων με την ντόπια κουλτούρα και ιστορία. Η τοπική γλώσσα είναι η γκιλμπερτιανή, ωστόσο επίσημα ομιλείται η αγγλική.  

Σίγουρα, αυτά που θα κλέψουν την καρδιά του επισκέπτη είναι οι κοραλλιογενείς ύφαλοι, τα θαλάσσια σπορ και η παρατήρηση πουλιών. Βέβαιο είναι ότι στο ταξίδι αυτό, θα διασκεδάσετε και ίσως μάθετε τον «όρθιο χορό» και τον «χορό των γοφών», κατά τους οποίους το κεφάλι κινείται όπως ενός πουλιού, ενώ οι χορευτές συχνά κινούνται κολλημένοι ο ένας στον άλλον. 

Kiribati 1

Ο χρόνος στο Kiribati κυλάει αργά και οι ρυθμοί είναι ευχάριστα νωχελικοί. Η διαφορά της Ελλάδας με το Kiribati είναι στην κυριολεξία μέρας και νύχτας, αφού όταν οι συνάδελφοί σας θα εργάζονται το πρωί πίνοντας τον καφέ της παρηγοριάς, εσείς θα απολαμβάνετε δροσερά cocktails σε κάποια εξωτική παραλία, κάτω από τον έναστρο ουρανό.   

 

Φωτογραφίες: thelittleislandthatcould.com, forumsec.org