Σπάνιοι Ταξιδιωτικοί Προορισμοί – Αϊσέν, Χιλή

Φωτογραφία: personal.ceu.hu

Στο νότιο άκρο της Χιλής βρίσκεται η επαρχία Αϊσέν – μια περιοχή γεμάτη κοιλάδες, κανάλια, λίμνες και χιονισμένες βουνοκορφές. Ένας τόπος που προσελκύει πολυάριθμους εξερευνητές, που μελετούν τα μυστήρια της φύσης, αλλά και τουρίστες, που έρχονται εδώ για πεζοπορία, ορειβασία, θαλάσσιο καγιάκ, φωτογραφία και παρατήρηση της άγριας ζωής.

Το εφαλτήριο των εξορμήσεών σας, προς εξερεύνηση της Αϊσέν, είναι η πρωτεύουσά Coyhaique, εκεί όπου θα βρείτε πολλά γραφικά μαγαζιά με είδη λαϊκής τέχνης, εστιατόρια και ξενοδοχεία, ενώ η τοπική κουζίνα και τα φημισμένα κρασιά της περιοχής είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε. 

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Χιλιανής Παταγονίας είναι το εθνικό πάρκο Laguna San Rafael, που είναι προσβάσιμο μόνο με αεροπλάνο ή πλοίο από το Puerto Montt. Σκεφτείτε έναν πίνακα ζωγραφικής, με πανύψηλα τείχη πάγου σε λευκό και απαλό μπλε χρώμα να κατακρημνίζονται μέσα στη θάλασσα. Ο ήχος του πάγου που σπάει και η δυνατότητα να τον αγγίξετε θα σας μείνουν αξέχαστα. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το πάρκο Torres del Paine, που θεωρείται ως το πέμπτο ωραιότερο του πλανήτη. Προτιμήστε να το επισκεφτείτε κατά τους μήνες Δεκέμβριο με Φεβρουάριο.

Αϊσεν Χιλη 4Φωτογραφία: pixdaus.com
Μια βαρκάδα στα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης Carrera Austral και τα μαρμάρινα σπήλαια  Capillas de Marmol  είναι must. Θα εκπλαγείτε τόσο από το μέγεθος, όσο και από το χρώμα τους. Οι εικόνες είναι μοναδικές και οι αναμνήσεις από τη Χιλή παντοτινές.

Αϊσεν Χιλη 2Φωτογραφία: pixdaus.com