Θέλετε ο εγκέφαλος πάντοτε να αποδίδει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του, έτσι ώστε να μπορείτε να αντεπεξέλθετε καλύτερα στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς σας; Αν νομίζετε πως όλα είναι θέμα τύχης, αξίζει να αναθεωρήσετε. Αντιθέτως, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες που βλάπτουν τον εγκέφαλό σας κι άλλες που τον ωφελούν και του προσφέρουν τα κατάλληλα εφόδια για να δημιουργήσει!

Τι πρέπει να αποφεύγετε:

  • Διατροφή Πλούσια σε Ζάχαρη και Λίπη: Έχει αποδειχθεί πως μια διατροφή που βασίζεται στην κατανάλωση ζάχαρης, επεξεργασμένων τροφών και ανθυγιεινών λιπαρών είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για εμάς. Δεν βλάπτει μόνο την υγεία μας, αλλά μειώνει την οξύνοιά μας και μας κάνει να λειτουργούμε λιγότερο αποδοτικά από όταν ακολουθούμε μια διατροφή Μεσογειακή, πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, ελαιόλαδο και βιολογικές τροφές.
  • Υπερβολικό Αλκοόλ: Αν και 1-2 ποτήρια κρασί και μάλιστα κόκκινο έχουν συσχετιστεί με την καλή υγεία, εντούτοις η υπερβολή στην κατανάλωση αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις στις νοητικές μας λειτουργίες. Γι’ αυτό και προτείνεται να καταναλώνετε αλκοόλ με μέτρο και ιδανικά όχι καθημερινά.
  • Θόρυβος: Φυσικά και η ζωή στις μεγαλουπόλεις συνεπάγεται κι αυξημένους θορύβους. Ωστόσο, η καθημερινότητά μας θα πρέπει να περικλείεται από ησυχία. Μονάχα έτσι θα μπορέσει ο εγκέφαλός μας να αποδώσει τα μέγιστα. Επομένως, είτε βρείτε σπίτι μακριά από τη λεωφόρο, είτε δοκιμάστε συστήματα ηχομόνωσης!
  • Λίγος Ύπνος: Θυμάστε τις 8 ώρες προτεινόμενου ύπνου; Λοιπόν, εκτός από όλα τα υπόλοιπα οφέλη μιας τέτοιας συνήθειας, ας προσθέσουμε και την ενίσχυση της μνήμης και των νοητικών μας ικανοτήτων. Βαθύς και ποιοτικός ύπνος σχεδόν για 8 ώρες εξασφαλίζει τεράστια πλεονεκτήματα για εμάς.
  • Καθιστική Ζωή: Εκτός από τους κινδύνους για την υγεία μας και τις αυξημένες πιθανότητες για παχυσαρκία, η καθιστική ζωή εμποδίζει το νου μας από το να λειτουργεί εποικοδομητικά. Αν θέλουμε να τονώσουμε τη μνήμη μας και να σκεφτόμαστε ποιοτικά, η άσκηση πρέπει να μπει στη ζωή μας σε καθημερινή βάση.

Προσαρμόστε την καθημερινότητά σας ανάλογα, αποφεύγοντας τις επιβλαβείς συνήθειες που αναφέραμε. Επωφεληθείτε από τις σωστές συνήθειες, οι οποίες θα σας χαρίσουν ευεξία και ιδανική λειτουργία του εγκεφάλου κάθε στιγμή!

 

 

Πηγή: huffingtonpost.com

Φωτογραφία: weighyourmind.com