Ψάρεμα: Ένα Χόμπι Χωρίς Εποχή

Το ψάρεμα είναι ένα παρεΐστικο, φυσιολατρικό  χόμπι, που απαιτεί υπομονή.

Το ψάρεμα είναι ένα παρεΐστικο, φυσιολατρικό  χόμπι, που απαιτεί υπομονή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε τις απαραίτητες βάσεις, που θα σας αποτρέψουν από το χάσιμο χρόνου και τα νεύρα. Δεν είναι ποτέ σίγουρο πως θα βγάλετε ψάρια ή ότι η όλη διαδικασία θα αντιστοιχεί στα χρήματα, που έχετε επενδύσει. Είναι ένα χόμπι, που η γοητεία του βρίσκεσαι στη χαρά του τσιμπήματος, στην παρέα και στο ότι είστε δίπλα στη θάλασσα.

Εποχή για το ψάρεμα δεν υπάρχει

Ανάλογα με την εποχή υπάρχουν διαφορετικά ψάρια και διαφορετικοί τρόποι ψαρέματος. Ως εποχή του κάθε ψαριού, ορίζεται εκείνο το διάστημα, που η ανάπτυξη του έχει ολοκληρωθεί  και δεν είναι περίοδος ωοτοκίας. Υπάρχουν βέβαια και ψάρια, που ψαρεύονται όλο τον χρόνο.

 Οι 4 εποχές του χρόνου αποτελούν 4 διαφορετικούς τρόπους ψαρέματος, σε αναζήτηση διαφορετικών ψαριών. Πέρα από τις εποχές όμως, κάθε ψάρι θέλει και την κατάλληλη τεχνική για να ψαρευτεί.

Πρόκειται για ένα χόμπι που μπορεί να γίνει από τη στεριά, μέσα στον βυθό ή μέσα από μία βάρκα. Από πού θα προτιμήσει να ψαρέψει ο καθένας είναι στην κρίση του.

ψάρεμα_Unique_life

Το ψάρεμα μπορεί να αποτελέσει και ένα είδος ψυχοθεραπείας

Όσοι έχουν την “τρέλα” του ψαρέματος δεν χαμπαριάζουν από κρύο, παγετό, καύσωνα, υγρασία ή βροχή. Στο μόνο που όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι “κάνουν πίσω” είναι τα μποφόρ.

Βέβαια υπάρχουν και τα άσχημα της υπόθεσης. Πέρα από τη σωματική κούραση και τις κακές καιρικές συνθήκες, ρισκάρετε να γυρίσετε όπως ακριβώς ξεκινήσατε, άδειοι!

Αν το σκεφτείτε όμως και διαφορετικά, το ψάρεμα μπορεί να αποτελέσει και ένα είδος ψυχοθεραπείας. Η θάλασσα σε χαλαρώνει, οι συζητήσεις με την παρέα γίνονται σε κλίμα απόλυτης ηρεμίας, δεν σκέφτεσαι τι σε απασχολεί και ξεχνιέσαι.

ψάρεμα_Unique_life

Δοκιμάστε τις ικανότητές σας στο ψάρεμα

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας στο ψάρεμα, να ξέρετε ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας Και Νησιωτικής Πολιτικής δεν απαιτείται άδεια για ψάρεμα με καλάμι από τη στεριά, με ψαροντούφεκο (χωρίς φιάλη οξυγόνου), πετονιά, καθετή ή συρτή.

Για εσάς που νομίζετε ότι πρόκειται για ένα ακριβό ή βαρετό χόμπι, αρκεί να πάρετε μια πετονιά, δόλωμα, καλή παρέα και να το δοκιμάσετε.

Αλλά να θυμάστε ότι οι πιο “κολλημένοι” ψαράδες, από μια τέτοια ψευτοδοκιμή έγιναν οι σημερινοί φανατικοί…

 

Φωτογραφίες: gnpsd.org, ngm.nationalgeographic.com, newenglandgardenandthread.wordpress.com