Η ζωή στις  πολύβουες μεγαλουπόλεις με τα τσιμεντένια κτίρια μας έχει απομακρύνει από την φύση. Γι’ αυτό σε κάθε ευκαιρία απόδρασης τρέχουμε να αναπνεύσουμε λίγο οξυγόνο και να δούμε πράσινο! Μπορούμε όμως, ακόμα και στις βεράντες των διαμερισμάτων μας να βιώσουμε μια προσομοίωση αυτής της εμπειρίας και να φέρουμε τη φύση κοντά μας, μετατρέποντας τις βεράντες μας σε μικρούς κήπους! Απαραίτητα συστατικά; Λίγα λουλούδια, χώμα, φυτά, γλάστρες, διακοσμητικά, χρώματα, μικροέπιπλα και φυσικά η φαντασία και το κέφι σας!

Βρείτε τα κατάλληλα φυτά!

Ρωτήστε τον ειδικό σε κάποιο φυτώριο ανάλογα με το σημείο που βρίσκεται το μπαλκόνι σας, δηλαδή με το πόσο φωτίζεται από τον ήλιο αλλά και με την περιοχή που μένετε. Για παράδειγμα αν το μπαλκόνι σας δεν είναι φωτεινό, υπάρχουν ετήσια φυτά που αντέχουν στη σκιά όπως: πετούνια, καπουτσίνος, σαλβιά, λαμπρή. Αν ζείτε σε παραθαλάσσιο μέρος ιδανική επιλογή είναι ο φοίνικας, ο ευκάλυπτος, η αναρριχώμενη βουκαμβίλια.

Αν έχετε λίγα τετραγωνικά στην διάθεση σας, μπορείτε να επιλέξετε αναρριχώμενα φυτά, τα οποία θα στηρίξετε πάνω σε ειδικά ξύλα στον τοίχο του μπαλκονιού σας. Επίσης, υπάρχουν και  κρεμαστές γλάστρες που μπορείτε να στηρίξετε στα κάγκελα του μπαλκονιού σας! 

murraymitchell.com

Δώστε χρώμα!

Επιλέξτε τους αγαπημένους σας χρωματισμούς -ιδανικά δύο με τρία χρώματα- και αγοράστε σ’ αυτές τις αποχρώσεις τις γλάστρες σας, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία! Επίσης, ράψτε μαξιλάρια για τις καρέκλες σας στα ίδια χρώματα. Δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε καινούργιο τραπέζι, μπορείτε να λουστράρετε και να βάψετε ένα παλιό με πλαστικό χρώμα!

cilver.com

Φωτίστε οικολογικά και οικονομικά!

Προμηθευτείτε από το εμπόριο ηλιακά φαναράκια και κρεμάστε τα ψηλά στον τοίχο του μπαλκονιού σας ή κολώνες που φωτίζουν και βάλτε τες ανάμεσα στις γλάστρες. Το βράδυ μπορείτε να απολαμβάνετε στον επίγειο παράδεισό σας, όμορφες στιγμές με φίλους ή και μόνοι σας διαβάζοντας ένα βιβλίο. 

1 lushome.com

Φροντίστε τα αρωματικά φυτά για την κουζίνα σας!

Τι καλύτερο από το να  έχετε φρέσκο μαϊντανό, δυόσμο, βασιλικό, μέντα, ρίγανη, θυμάρι, λεβάντα και ό,τι άλλο μπορεί να ζητήσει μια συνταγή στη βεράντα σας; Τα φυτά αυτά είναι οικονομικά και συνήθως συντηρούνται εύκολα. Αφήστε που θα δώσουν ξεχωριστό άρωμα στην βεράντα σας!

Ονειρευτείτε  πάνω σε μια αιώρα!

Τέλος, αν ανήκετε στους τυχερούς, που το μπαλκόνι σας είναι μεγάλο, μπορείτε να βάλετε μια αιώρα από δίχτυ ή από πανί! Πάνω της θα ξαπλώνετε και θα χαλαρώνετε!

bestdestinationwedding.com

 

 

Φωτογραφίες: livingbalconies.com, murraymitchell.com, cilver.com, banidea.com, lushome.com