φιλόξενο και ζεστό σπίτι

Φωτογραφία: theurbanrealist.com

Κάθε εποχή είναι σημαντικό να ανανεώνουμε τον προσωπικό μας χώρο και να τον κάνουμε πιο φιλόξενο και προσιτό για εμάς και τους ανθρώπους που αγαπάμε. Ιδιαίτερα τον χειμώνα, όταν η θερμοκρασία πέφτει και περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας, είναι αναγκαία η πραγματοποίηση μικρών, αλλά θαυματουργών –κατά τα άλλα- αλλαγών στα δωμάτιά μας.

Δε χρειάζεται να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, ούτε και να αφιερώσουμε πολύ χρόνο για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ας δούμε μαζί ορισμένες προτάσεις, για να μεταμορφώσουμε το σπίτι μας σε μια ζεστή και φιλόξενη φωλιά:

• Υφάσματα τα θαυματουργά: Η προσθήκη νέων υφασμάτων σε έντονα χρώματα αναμφισβήτητα θα ανανεώσει το σπίτι. Μάλλινα ριχτάρια και καλύμματα σε στυλ patchwork για τους καναπέδες, τις πολυθρόνες, αλλά ακόμα και για τα κρεβάτια θα ζεστάνουν τον χώρο και θα μας αλλάξουν τη διάθεση. 
• Αρώματα τα μεθυστικά: Τοποθετήστε σε στρατηγικά σημεία πολύχρωμα κεριά, ποτ πουρί ή και αποσμητικά χώρου, με αρώματα που θα σας ταξιδέψουν σε χώρες της Ανατολής ή σε ολάνθιστα λιβάδια, για να δημιουργήσετε μία ξεχωριστά ευωδιαστή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.
• Μαξιλάρια τα αγαπησιάρικα: Διακοσμήστε το σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα με μαξιλάρια σε διαφορετικές υφές και ζωηρά χρώματα. Γούνινα μαξιλάρια ή και μαξιλάρια με μάλλινα καλύμματα θα μετατρέψουν ακόμη και το πιο λιτό καθιστικό σε μια ζεστή γωνιά, γεμάτη αγάπη. 

Πειραματιστείτε και αφήστε τη φαντασία σας να σας ταξιδέψει σε πρωτόγνωρους χρωματικούς συνδυασμούς. Χρησιμοποιήστε καθρέφτες, διακοσμητικά και ζωηρούς πίνακες για να ολοκληρώσετε την ανανέωση του χώρου και να χαρείτε το φιλόξενο και ζεστό σπίτι σας με τους εκλεκτούς της καρδιάς σας!