Πώς Να Κάνετε Ταξίδια Εύκολα Και Οικονομικά

Μέχρι πριν λίγα χρόνια το ταξίδι θεωρείτο από κάποιους πολυτέλεια χρόνου και χρημάτων. Με την εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών πλέον το να οργανώσει κανείς εξορμήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι μία εύκολη και αρκετά φθηνή υπόθεση.

Πώς, όμως, μπορούμε να κινηθούμε αυτόνομα και πού βρίσκουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε προορισμό; Σας παρουσιάζουμε ορισμένες εύκολες και κατατοπιστικές λύσεις από την εμπειρία μας.

Από τη στιγμή που «προσγειώθηκαν» οι low cost εταιρίες, οι θαυμαστές του low budget travelling βρήκαν τον παράδεισό τους. Πρώτα η EasyJet και έπειτα η Ryanair πετούν σε επιλεγμένους προορισμούς με χαμηλές τιμές όλο το χρόνο. Αυτό είχε συνέπεια, στα πλαίσια του ανταγωνισμού, ο κολοσσός της Aegean να ρίξει αισθητά τους ναύλους. Η ιδανική περίοδος για να κλείσει κανείς τα αεροπορικά διαφέρει ανά προορισμό. Η Aegean έχει δελεαστικές προσφορές όλο τον χρόνο. Οι low cost συνήθως θέλουν ψάξιμο έναν μήνα πριν ή ανάλογα την περίπτωση και μερικές εβδομάδες. Βεβαίως, για συγκεκριμένες πόλεις υπάρχουν εταιρίες, όπως Vueling, Wizz Αir, AirOne, AustrianAir, Pegasus. Αν πάλι θέλετε να συγκρίνετε τιμές εισιτηρίων χωρίς σπατάλη χρόνου, site, όπως www.airtickets.gr, www.pamediakopes.gr και www.viva.gr, θα σας βοηθήσουν στην αναζήτηση. 

Αν πάλι προτιμάτε να αρμενίζετε από την κουπαστή του πλοίου στεριές και θάλασσες οι Blue Star Ferries, Hellenic Seaways, Minoan, ANEK και Nel Lines, είναι οι κυριότερες εταιρίες, που έχουν σταθερές προσφορές για ομάδες, όπως άνεργοι, φοιτητές και παιδιά, ενώ κατά περιόδους παρέχουν οικονομικά εισιτήρια επιβατών και οχημάτων. Αναζητήστε σχετικές πληροφορίες στα sites. Ωστόσο, ένα είδος που γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια, είναι οι κρουαζιέρες, αφού ο ταξιδιώτης γνωρίζει αρκετούς προορισμούς, τρώει και κοιμάται στο πλοίο, ενώ τα πακέτα συμφέρουν περισσότερο από οικονομικής απόψεως.

Όσον αφορά στη διαμονή το www.booking.com είναι από τα πιο διάσημους και έγκυρους ιστότοπους  για να πραγματοποιηθούν κρατήσεις. Πολλές προσφορές και έξυπνες λύσεις της τελευταίας στιγμής θα σας διευκολύνουν. Επιπλέον, στο www.airbnb.com θα βρείτε επιπλωμένα διαμερίσματα σε όλο τον κόσμο. Η διαδικασία είναι έγκυρη και ακριβής, μιας και αξιολογείται επώνυμα τόσο ο ενοικιαστής, όσο και ο ιδιοκτήτης. Για τους εναλλακτικούς, σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενοικιάζονται αγροτουριστικά καταλύματα, που αυτό από μόνο του συνιστά μια εμπειρία. Όσοι ενδιαφέρονται απλώς για ένα μέρος για ύπνο δημοφιλή είναι τα hostels, κοινά δωμάτια με διαφορετικά άτομα ή και αυτόνομα, που είναι το ίδιο ασφαλή. Σελίδες αναζήτησης υπάρχουν πάμπολλες. Ενδεικτικά: www.hostels.com Τέλος, υπάρχει το ενδεχόμενο να μην πληρώσετε για διαμονή. Μένετε σε κάποιο σπίτι τώρα και τους το ξεπληρώνετε παρέχοντας το δικό σας, όταν αποφασίσουν να ταξιδέψουν στα μέρη σας: www.homeexchange.com

Για να περιηγηθείτε ανέξοδα στην πόλη που επισκέπτεστε, υπάρχουν οι δωρεάν ξεναγήσεις: www.neweuropetours.eu Έτσι, μαθαίνετε πολλά για την ιστορία και τον πολιτισμό χωρίς τα κλισέ μιας τυπικής ξενάγησης και αφομοιώνεστε με τους ντόπιους. Επιπλέον, μία καλή οικονομική λύση για προνομιακές τιμές σε μουσεία και τόπους ενδιαφέροντος, είναι η κάρτα επισκέπτη. Κάθε ευρωπαϊκή πόλη έχει μία και προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις και σημαντικές εκπτώσεις.

Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο για την οργάνωση των ταξιδιωτικών σας πλάνων και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει πλήρως!