Πώς Να Εξασκήσετε Τη Μνήμη Σας

Φωτογpαφία: teamings.com

Έχετε παρατηρήσει πως τελευταία ξεχνάτε πολύ πιο εύκολα, ακόμα και σημαντικές πληροφορίες, με αποτέλεσμα να εκνευρίζεστε και να απογοητεύεστε; Είναι γεγονός ότι η μνήμη εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου και ειδικά σε όσους δεν την εξασκούν αρκετά. Ας δούμε, λοιπόν, ορισμένους τρόπους για να τονώσουμε τη μνήμη μας και να βελτιώσουμε αισθητά την καθημερινότητά μας:

  • Διάβασμα: Μια ασχολία που θα σας βοηθήσει να δυναμώσετε τη μνήμη σας είναι το διάβασμα. Εκτός από υπέροχη συνήθεια, το διάβασμα βοηθά στην εξάσκηση της μνήμης και του μυαλού – επομένως, συνιστάται ανεπιφύλακτα.
     
  • Εκμάθηση Ξένης Γλώσσας: Είναι σημαντικό να δίνουμε νέα ερεθίσματα στο μυαλό και η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι ιδανική ευκαιρία για να το αφυπνίσουμε και να το ακονίσουμε.
     
  • Επιτραπέζια Παιχνίδια – Πάζλ: Τα επιτραπέζια παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και τα πάζλ, ωθούν τους παίκτες να σκέφτονται και να ανασύρουν πληροφορίες από τη μνήμη τους. Με αυτόν τον τρόπο, τη βοηθούν να βελτιωθεί σημαντικά.
     
  • Σταυρόλεξα – Sudoku – Γρίφοι: Αν θέλετε να ενισχύσετε και να εξασκήσετε τη μνήμη σας, είναι καλό να κρατάτε το μυαλό σας σε εγρήγορση. Με τα σταυρόλεξα ή το Sudoku, ο νους εξασκείται και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Με τους γρίφους και τις σπαζοκεφαλιές, δοκιμάζετε την ευστροφία σας και ακονίζετε το μυαλό σας.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η καλή ποιότητα ύπνου και η κατάλληλη διατροφή βοηθούν τη μάθηση και τη μνήμη. Γι’ αυτό, κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες και επιλέξτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και Ω3 λιπαρά.