Περσία: Η Χώρα Του Μυστηρίου Και Της Γοητείας

Η Περσία αποτελεί ένα μαγευτικό προορισμό και θα σας εκπλήξει θετικά με τον πολιτισμό, την ομορφιά και το μυστήριο που την διακατέχει, αρκεί να αποβάλετε την εικόνα που θέλουν να περνάνε τα ΜΜΕ.

Η Τεχεράνη, η πρωτεύουσα, διαθέτει ένα σωρό από αξιοθέατα, όπως το παλιό Κοινοβούλιο, το παλάτι του Σάχη με τους θησαυρούς, τον Εθνικό Κήπο, τα Τζαμιά Ιμάμ και Motahari, το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο και φυσικά το Μουσείο Χαλιών.

Τα μεγαλόπρεπα παλάτια, τα υπέροχα τζαμιά, οι πανέμορφοι κήποι, η πλατεία Ιμάμ και οι ρομαντικές γέφυρες του ποταμού Zayandeh, που είναι τόσο ονομαστές όσο και οι γέφυρες του Παρισιού, είναι μόνο κάποιες από τις ομορφιές της πόλης Ισφαχάν στην Περσία.

3.bp.blogspot.comΓέφυρα Khaju στo Ισφαχάν

Η επίσκεψη στην πόλη των Zωροαστρών, το Γιαζντ, θα σας μείνει αξέχαστη. Τα σπίτια της με τα μπαντγκίρ (ανεμοπαγίδες), τα στενά δρομάκια της, που σε πολλά τμήματα είναι σκεπαστά για προστασία από τον ήλιο, και οι διακοσμημένοι μιναρέδες, δημιουργούν ένα σκηνικό ανατολίτικης ατμόσφαιρας.

Στο Σιράζ, την “πόλη του έρωτα και της ποίησης”, με το μαυσωλείο του ποιητή Χαφέζ, τον κήπο Ναρεντζεστάν και το τζαμί των καθρεπτών Nasir al-Mulk, που είναι από τα ιερότερα του μουσουλμανικού κόσμου, καταλαβαίνει κανείς τη γοητεία του τόπου.

kanon.gr 2

gossiptime.grΤο τζαμί Nasir al-Mulk

Ένας από τους πιο επιβλητικούς χώρους που έχετε δει ποτέ, η Περσέπολις, θα σας κάνει να κατανοήσετε το μεγαλείο της πρωτεύουσας των Αχαιμενιδών.

Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε ρύζι με σαφράν, τον μπακλαβά του Γιαζντ με φιστίκι και ροδόνερο και δεν πιείτε τσάι στα “τσαϊχανέ”. Το αλκοόλ απαγορεύεται.

Οι γυναίκες πρέπει να έχετε καλυμμένο το κεφάλι σας με μαντίλα και οι άντρες απαγορεύεται να φορέσετε σορτς. Δεν φωτογραφίζετε τις γυναίκες αν δεν σας το επιτρέψουν οι ίδιες ή ο σύζυγός τους και οι άντρες δεν τις χαιρετάτε με χειραψία.

okloios.blogspot.gr persepolisH Περσέπολις

Προτιμήστε το Φθινόπωρο ή την Άνοιξη γι’ αυτό το ταξίδι. Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει εξάμηνη ισχύ και να μην έχει βίζα εισόδου στο Ισραήλ.

Μια χώρα “απαγορευμένη”, στα βάθη της Μέσης Ανατολής, με μία επίσκεψη μπορεί να γίνει μια χώρα που αξίζει το σεβασμό σας. Άλλωστε, έναν τόπο τον κρίνουμε αφού τον γνωρίσουμε.
 

Φωτογραφίες: bp.blogspot.com, kanon.gr, gossiptime.gr, okloios.blogspot.gr