Το διαδίκτυο μάς έχει προσφέρει πάρα πολλά, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι συνθήκες έχουν αλλάξει ριζικά κι ως εκ τούτου μια επιχείρηση είναι σχεδόν αναπόφευκτο να χρησιμοποιεί το internet και την τεχνολογία καθημερινά. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που αποφασίζουν να δικτυωθούν ακόμη περισσότερο και να υιοθετήσουν μια διαφορετική στρατηγική για τη δομή και τη λειτουργία τους. Ακόμη πιο πολλοί επιχειρούν να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο, λαμβάνοντας υπόψη τους τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει μια διαδικτυακή επιχείρηση (business online).

Πράγματι, ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) και ιστοσελίδες παροχής υπηρεσιών ή παρουσίασης των επιχειρήσεων σε κάθε τομέα πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα που περνά. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα δεδομένα που συνηγορούν στη ραγδαία αύξηση αυτού του μοντέλου επιχειρήσεων:

  • Περιορισμένο Κόστος: Για να ξεκινήσεις μια online επιχείρηση, το κόστος είναι εξαιρετικά χαμηλότερο από τη διατήρηση ενός φυσικού καταστήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Παραδείγματος χάριν, σε ένα e-shop οι βιτρίνες αντικαθίστανται από τις φωτογραφίες στην ιστοσελίδα και η ταμειακή μηχανή από ηλεκτρονικές συναλλαγές.
  • Προσβασιμότητα: Τώρα πλέον ο χρόνος κι ο τόπος δεν είναι περιοριστικοί παράγοντες. Με μια online επιχείρηση μπορείτε να είστε διαθέσιμοι για το υποψήφιο πελατολόγιό σας 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Οι συναλλαγές ολοκληρώνονται ακόμη και στις αργίες, χωρίς να είναι απαραίτητη καν η δική σας φυσική παρουσία.
  • Ευκολία: Πέρα από την αδιαμφισβήτητη ευκολία που παρέχει μια διαδικτυακή επιχείρηση για τους ιδιοκτήτες, προσφέρει εξίσου εύκολη και πρακτική χρήση στους επισκέπτες. Χωρίς κόπο και χωρίς κανέναν περιορισμό οι συναλλαγές με την επιχείρηση ολοκληρώνονται μπροστά στην οθόνη της συσκευής, που ο κάθε χρήστης έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί.
  • Οικολογία: Ας μην ξεχνάμε πως η σωστή χρήση του διαδικτύου στις επιχειρήσεις μπορεί να μειώσει σημαντικά τους ρύπους στην ατμόσφαιρα, που προέρχονται από καυσαέρια κίνησης, όπως επίσης και να εξαλείψει σχεδόν την άσκοπη σπατάλη εκτυπωτικού χαρτιού.
  • Εξαιρετικό Marketing: Όπως η επικοινωνία, έτσι και το marketing διευκολύνεται μέσα από τη δύναμη του κυβερνοχώρου. Η διαφήμιση και η προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών αποδίδει καρπούς, ενώ ταυτόχρονα το μερίδιο της αγοράς διευρύνεται σημαντικά.

 

 

Φωτογραφία: humanadvanced.com