Παρασκευή 13: Τραγική Νύχτα Στο Παρίσι

Η καρδιά όλων μας είναι στο Παρίσι και τη Γαλλία απόψε, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Λίγους μήνες μετά τα τραγικά γεγονότα στην εφημερίδα Charlie Hebdo που συγκλόνισαν τον πλανήτη, το Παρίσι δέχεται ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα. Με εκρήξεις στο θέατρο Bataclan και στο Stade de France (σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας), στο Παρίσι ξυπνούν μνήμες φρίκης κι ολέθρου. Ο Φρανσουά Ολάντ έχει ήδη κηρύξει το Παρίσι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κλείνοντας τα σύνορα και συμβουλεύοντας όλους τους πολίτες να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Το βράδυ της Παρασκευής θα μείνει βαθιά χαραγμένο στις μνήμες όλου του κόσμου, για το βάναυσο χαρακτήρα των επιθέσεων στο Παρίσι. Ταυτόχρονα, παρατηρούμε ένα δίχτυ αλληλεγγύης που γιγαντώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Στον απόηχο των επιθέσεων κι εν μέσω μιας έντονης κρίσης σε Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια κλίμακα, στο twitter ξεκίνησε ενστικτωδώς το #porteouverte – η πόρτα ανοιχτή σε κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη στο Παρίσι απόψε, σε ξενοδοχεία και σπίτια απλών ανθρώπων, σε μέσα μεταφοράς και φυσικά σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης.

Για όσους έχουν προσωπικό ενδιαφέρον κι αναζητούν τους δικούς τους, το τηλέφωνο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι είναι: (+33) 1 4723 7228

Η καρδιά όλων μας είναι στο Παρίσι και τη Γαλλία απόψε, στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.