Αν κάποιος σας έλεγε ότι υπάρχει ροζ θάλασσα, πολύχρωμο ποτάμι, κόκκινη παραλία και άλλα παρόμοια θα τον πιστεύατε; Κι όμως, όταν η φύση παίρνει το πινέλο της και ζωγραφίζει, τότε έχουμε τα ομορφότερα φυσικά τοπία. Σας παρουσιάζουμε μερικά:

Λίμνη Retba ή Lac Rose – Σενεγάλη 

Βρίσκεται βόρεια της χερσονήσου Cap Vert και παίρνει το χρώμα της από βακτήρια, τα οποία παράγουν μια κόκκινη χρωστική ουσία, που απορροφά και χρησιμοποιεί την ενέργεια του ηλιακού φωτός. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας η λίμνη αλλάζει χρώμα, από μωβ γίνεται βαθύ κόκκινο ροζ. 

amazingstuff.co.uk

Antelope CanyonAριζόνα 

Ένα απέραντο «κύμα» στις αποχρώσεις της ώχρας και του βυσσινί, ξεδιπλώνεται μέσα από την έρημο του φαραγγιού Antelope Canyon. Δημιουργήθηκε με τη γεωλογική διάβρωση από τις  πλημμύρες στην περιοχή. Τα κενά μεταξύ των βράχων δημιουργούν διάφορα σχέδια, καθώς το φως του ήλιου περνά μέσα τους. 

wordpress.com

Morning Glory – Ουαϊόμινγκ 

Η φυσική αυτή πισίνα βρίσκεται βόρεια του διάσημου Εθνικού Πάρκου Yellowstone. Πρόκειται για μία από τις πιο όμορφες πισίνες του κόσμου. Χρόνια πριν το χρώμα της ήταν μπλε, ενώ τώρα πια είναι βαθύ πράσινο με κίτρινες και πορτοκαλί «πινελιές».

interameryka.com

Η ανθοφορία των κερασιών – Ιαπωνία 

Στην περιοχή Ubuyagasaki, την άνοιξη, η ανθοφορία των κερασιών γίνεται κάθε χρόνο η αφορμή για να συναντήσετε έναν επίγειο παράδεισο, που προσφέρει ένα μαγευτικό θέαμα χρωμάτων και ευωδίας. Το μεγαλείο της φύσης σε όλες τις αποχρώσεις του ροζ.

Ubuyagasaki-Japan

Fly Geyser – Νεβάδα 

Δημιουργήθηκε τυχαία, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης νερού, προκειμένου να μετατραπεί τμήμα της περιοχής της ερήμου σε καλλιεργήσιμη έκταση. Το υπόγειο θερμό νερό άρχισε να ανεβαίνει στην επιφάνεια, δημιουργώντας αυτόν τον εντυπωσιακό πίδακα.

epixirimatias.gr

Cano Cristales – Κολομβία 

Ένα από τα ομορφότερα ποτάμια στον κόσμο. Δίνει την εντύπωση του πολύχρωμου και αυτό οφείλεται σε ένα υδρόβιο φυτό που ονομάζεται macarenia clavigera. Όταν οι συνθήκες του νερού είναι ιδανικές, οι ποικιλίες των φυκιών και των βρύων, που υπάρχουν στο νερό, ανθίζουν γεμίζοντας την επιφάνεια με χρώματα.

boomsbeat.comΚόκκινη παραλία – Κίνα 

Βρίσκεται νοτιοδυτικά της πόλης Panjin στην Κίνα, στο Δέλτα του ποταμού Liaohe. Το αρχικό πράσινο χρώμα της αλλάζει σιγά σιγά. Αυτό οφείλεται σ’ ένα είδος φυκιών του  γένους Sueda, που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του Απριλίου ή του Μαΐου.

amazinglist.net

 

 

Φωτογραφίες: weliveunbound.com, amazingstuff.co.uk, arizonahighways.wordpress.com, interameryka.com, amazingworldplaces.com, boomsbeat.com, amazinglist.net