Όμορφα Μέρη Για Διακοπές Κοντά Στην Αθήνα Με Χαμηλό Κόστος

Όλον το χρόνο περιμένετε τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Άλλοι προτιμούν κάποιο νησί της Ελλάδας και άλλοι ψάχνουν για έναν κοντινό και πιο οικονομικό προορισμό. Έτσι, λοιπόν, σας προτείνουμε κάποιες εναλλακτικές λύσεις, που μπορεί να μην περιέχουν ταξίδι με καράβι, αλλά με το αυτοκίνητο, με το οποίο επίσης μπορείτε να φτάσετε σε εξίσου πανέμορφα μέρη για διακοπές κοντά στην Αθήνα.

Εύβοια 110χλμ – Διαμονή 30-40€ 

1

Το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί της Ελλάδας κρύβει απίστευτες ομορφιές. Σε διάφορα χωριά της θα απολαύσετε φύση, αξιοθέατα, μνημεία, λίμνες, καταρράκτες, όμορφες ακρογιαλιές, ιαματικές πηγές και γραφικά χωριουδάκια.

Ναύπλιο 139χλμ – Διαμονή 35-40€

2

Ίσως η  πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου, με  σημείο αναφοράς το Μπούρτζι. Η Πόλη του Ναυπλίου ατενίζει τον Αργολικό Κόλπο και τα βουνά της Ανατολικής Πελοποννήσου. Μία τόσο ιστορική πόλη, δεν θα μπορούσε παρά να έχει πλήθος από αξιοθέατα!

Ξυλόκαστρο 119χλμ –Διαμονή 50-60€

3

Βρίσκεται στη νότια πλευρά του Κορινθιακού Κόλπου, διαθέτει όμορφες παραλίες και είναι ό,τι πρέπει για πεζοπορία ή ποδηλασία. Το προστατευόμενο παραθαλάσσιο πευκοδάσος του Πευκιά, με περισσότερα από ογδόντα διαφορετικά είδη φυτών κλέβει τις εντυπώσεις.

Πόρτο Χέλι 174 χλμ – Διαμονή 40-50€

4

Το Πόρτο Χέλι είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό στο  νότιο άκρο της Επαρχίας Ερμιονίδος. Προσφέρεται για θαλάσσιο τουρισμό, αφού διαθέτει μεγάλο και ποικίλο εύρος ακτών.

Ακράτα, Διακοφτό 160χλμ – Διαμονή 40€

Η όμορφη παραλιακή πόλη της Ακράτας, με τα καθαρά νερά, τις «ήσυχες ακρογιαλιές» και τη σύγχρονη τουριστική υποδομή της, προσφέρει ξεκούραση και ηρεμία στους επισκέπτες της. Το Διακοφτό είναι παραθαλάσσιο χωριό. όπου μπορείτε να συνδυάσετε δραστηριότητες τόσο στο βουνό όσο και στη θάλασσα.  

Καμένα Βούρλα 180χλμ – Διαμονή 25-30€ 

6

Τα Καμένα Βούρλα είναι δομημένα ημικυκλικά και αμφιθεατρικά στους πρόποδες του βουνού Κνημίς, με θέα το Μαλιακό κόλπο και μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας κατά μήκος όλης της περιοχής. Η βόλτα στην παραλία είναι απολαυστική, κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, όπου όλη η παραλία σφύζει από ζωή.

Το θέμα με τις διακοπές κοντά στην Αθήνα ή μακριά είναι να περνάτε όμορφα. Οπότε φτιάξτε τις βαλίτσες σας, εξοπλιστείτε με καλή διάθεση και καλό καλοκαίρι…! 

 

 

*Τα χλμ αφορούν την απόσταση από το κέντρο της Αθήνας και η τιμή της διαμονής δίνεται κατά προσέγγιση για τον μήνα Αύγουστο.

Πηγές: apostaseis.gr, booking.com, nafplio.gr, evia-guide.gr, kammenavourla.gr, xylokastro.com, portoheli.wordpress.com, aigialeia.com

Φωτογραφίες: northeviaguide.gr, discovernafplio.gr, kathimerini.gr, ethnos.gr, origin2.ethnos.gr, travelstyle.gr