Γεννημένος στο Μάλμε της Σουηδίας, ο Zlatan Ibrahimovic ενσαρκώνει την εκπλήρωση ενός φαινομενικά άπιαστου ονείρου.

Γεννημένος στο Μάλμε της Σουηδίας, ο Zlatan Ibrahimovic ενσαρκώνει την εκπλήρωση ενός φαινομενικά άπιαστου ονείρου. Η παιδική του ηλικία χαρακτηρίζεται από τον ίδιο άγρια, με τραύματα, που σχεδόν κάθε παιδί βρίσκει πολύ δύσκολο να γιατρέψει μονάχο. Από τότε που θυμόταν τον εαυτό του ήρθε αντιμέτωπος με την περιθωριοποίηση και την ανέχεια, τη μετανάστευση, τα οικογενειακά προβλήματα και την άσχημη συμπεριφορά των συνομηλίκων. Η φυσική του εμφάνιση, ωστόσο, καθόρισε τη μετέπειτα ηλικία του. Από θύμα μεταμορφώθηκε σε θύτη, προκαλώντας τον φόβο, το bullying, αλλά και συμμετέχοντας σε κλοπές ποδηλάτων. Όλα αυτά δεν προμήνυαν κσθόλου τι θα ακολουθούσε στη ζωή του Zlatan, από τις φτωχογειτονιές του Μάλμε.

ZlatanWall

Γνωριμία Με Το Ποδόσφαιρο

Ο Zlatan είναι πελώριος, σχεδόν 2 μέτρα, με αθλητικό σώμα κι επιβλητικό βλέμμα. Με την αφοσίωση στο ποδόσφαιρο, κατάφερε να εδραιώσει τη θέση του στην ομάδα του Μάλμε. Εκεί που οι περισσότεροι συναθλητές του έβρισκαν ένα καταφύγιο στην οικογενειακή θαλπωρή, ο Zlatan Ibrahimovic έβρισκε μια διέξοδο μακριά από τα προβλήματα. Συνεχώς έπαιζε με μια μπάλα, ενώ η αλαζονεία του ήταν ανέκαθεν μια ασπίδα απέναντι στις κακουχίες. Αντί να μεμψιμοιρεί ήταν σίγουρος πως θα γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Ακόμη κι αν αντιμετώπιζε τη χλεύη των άλλων αθλητών ή και των προπονητών, εκείνος ήταν πεπεισμένος και δεν άλλαζε τα όνειρά του με τίποτε στον κόσμο.

Από την Μάλμε προχώρησε στον Άγιαξ κι έπειτα στη Γιουβέντους. Εκεί διέπρεψε και μετά από λίγο πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα. Τα προβλήματα συμπεριφοράς οδήγησαν στο δανεισμό του στη Μίλαν, ενώ πλέον είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίχτης της Παρί Σεν Ζερμαίν και ολόκληρου του Γαλλικού Πρωταθλήματος.

Αντίκτυπος Στον Κόσμο

Στη φτωχογειτονιά του Μάλμε όλοι θεωρούν τον Zlatan Ibrahimovic ήρωα, μια εμβληματική φιγούρα. Όλοι τον αγαπούν και τα παιδιά ονειρεύονται να του μοιάσουν, ξεπερνώντας τις αντιξοότητες, που σχετίζονται με τη φτώχεια και τα προβλήματα. Για τον Zlatan, δεν υπάρχει μετριότητα, ούτε μετριοφροσύνη. Στο βιβλίο που εκδόθηκε ως αυτοβιογραφία του, αναφέρει πολλές από τις λεπτομέρειες της παιδικής του ηλικίας, όπως και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην πορεία του προς την κορυφή. Ο τίτλος του; I Am Zlatan Ibrahimovic, θέλοντας να δείξει σε όλους ποιος είναι. Αφού τα κατάφερε, κανείς δεν τον αμφισβητεί – Αυτός Είναι ο Ζλάταν!!!

 

Φωτογραφίες: funmozar.com, www.101greatgoals.com