Μια κωμική περιπέτεια, γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις, στην οποία οι ήρωες και οι θεατές καταφέρνουν με έναν τρόπο μαγικό να ταξιδέψουν στον χωροχρόνο, φτάνοντας μέχρι την αρχαία Ελλάδα!  

H πρώτη τρισδιάστατη ταινία στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου είναι γεγονός και κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 4 Φεβρουαρίου.

“Ο Μαγικός Καθρέφτης” είναι μια κωμική περιπέτεια, γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις, παιχνίδια της τύχης και του έρωτα, στην οποία οι ήρωές της -και μαζί τους οι θεατές- καταφέρνουν με έναν τρόπο μαγικό να ταξιδέψουν τρεις φορές στον χωροχρόνο, φτάνοντας μέχρι την αρχαία Ελλάδα!  

Η ταινία είναι γυρισμένη στην Αθήνα, σε ιστορικούς χώρους και κτίρια της πόλης. Η χρήση της τρισδιάστατης τεχνολογίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών των ιστορικών μνημείων, αλλά κυρίως στο ξεδίπλωμα των κωμικών καταστάσεων, όπως αυτές εκτυλίσσονται μέσα στον χώρο και τον χρόνο. Το 3D φέρνει τους ήρωες ακόμα πιο κοντά στους θεατές, στο ταξίδι τους από το σήμερα στο χθες και από το χθες στο αύριο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ομάδα των δημιουργών του “Μαγικού Καθρέφτη”, “η εμπλοκή των θεατών στην ταινία με τρόπο συναρπαστικό αποτελεί ένα στοίχημα και μια πρόκληση, σε μια εποχή όπου η καινοτομία στην τέχνη -και ειδικά στον κινηματογράφο- οφείλει να αποτελέσει το αντίβαρο στην εκτεταμένη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική αμηχανία”.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Κλεάνθης είναι ένας 35χρονος άντρας με μια πληκτική ζωή, o οποίος για να τα βγάλει πέρα, το πρωί εργάζεται ως έφορος αρχαιοτήτων και το βράδυ σε βενζινάδικο. Κάποια στιγμή θα ανακαλύψει έναν καθρέφτη με μαγικές ιδιότητες, που όχι μόνο μιλά, αλλά του υπόσχεται να του πραγματοποιήσει κάθε όνειρο κι επιθυμία! Ο Κλεάνθης αποφασίζει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά, ζητώντας όσα ποθούσε μέχρι τότε η ψυχή του. Ο καθρέφτης, μάλιστα, του δίνει τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει! Κι ενώ όλα όσα θέλει τα αποκτά, εξακολουθεί να μην είναι ευτυχισμένος…

Η συνέχεια επί της οθόνης…

Συντελεστές

  • Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
  • Σενάριο: Έλενα Σολωμού, Κωστής Παπαδόπουλος
  • Παραγωγός: Γιάννης Ιακωβίδης 
  • Διευθυντής Φωτογραφίας: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
  • Μοντάζ: Κατερίνα Ευαγγελάκου
  • Σκηνογράφος: Αντώνης Δαγκλίδης
  • Ενδυματολόγος: Άγης Παναγιώτου
  • Μακιγιάζ: Γιάννης Παμούκης 
  • Κομμώσεις: Σωτήρης Πατεράκης
  • Πρωταγωνιστούν: Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αθηνά Οικονομάκου, Λευτέρης Ελευθερίου, Δημήτρης Ήμελλος, Τάκης Παπαματθαίου και Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Δείτε εδώ δηλώσεις των συντελεστών και σκηνές από την ταινία