Ο Φυσικός Παράδεισος Της Ισλανδίας: Blue Lagoon

Φωτογραφία: travelbrochures.org

Όταν ακούμε τη λέξη “παράδεισος”, στο μυαλό μας αυτόματα δημιουργούνται εικόνες ενός τόπου μαγευτικού και ονειρεμένου. Ενός τόπου απόλυτης γαλήνης και ευτυχίας, συνώνυμου της ομορφιάς και της διασκέδασης. Άραγε υπάρχει ένα τέτοιο μέρος κάπου στη γη; 

Όσοι είχαν την τύχη να επισκεφθούν την Ισλανδία και το Blue Lagoon, σίγουρα θα απαντούσαν: “Ναι, υπάρχει!”. Η Γαλάζια Λίμνη είναι αναμφίβολα το στολίδι της Ισλανδίας και ένα μέρος πραγματικά παραδεισένιο, που θα σας μείνει αξέχαστο. Πρόκειται για ένα υπέροχο θέρετρο, σχεδόν 40 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της χώρας, το Ρέικιαβικ, το οποίο διαθέτει γεωθερμικό χαμάμ, σάουνα, αλλά και χώρους χαλάρωσης και μασάζ. 

 

Blue-lagoon-massage1Φωτογραφία: tour.is

Κάθε χρόνο, το γεωθερμικό αυτό σπα προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες από όλο τον κόσμο, πράγμα καθόλου τυχαίο, καθώς το Blue Lagoon είναι το μοναδικό σημείο στον κόσμο όπου μια κορυφογραμμή φτάνει στην ακτογραμμή. 

Iceland_geotermal_spa1Φωτογραφία: theamazingbuzz.com

Το υπέροχο, σκούρου μπλε χρώματος, νερό του προέρχεται από τις φυσικές, θερμές πηγές που δημιουργήθηκαν από την ηφαιστειακή δραστηριότητα στο νησί, με τη θερμοκρασία του να κυμαίνεται μεταξύ 37-39 βαθμών Κελσίου. Πέρα από τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση που προσφέρει, το νερό αυτό κάνει θαύματα και στην επιδερμίδα, χάρη στα πλούσια μεταλλικά στοιχεία του. Τον χειμώνα, μάλιστα, όταν οι λίμνες περιβάλλονται από χιόνι και πάγο, αυξάνεται γύρω τους ο ατμός, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ονειρική.

blue-lagoon-geothermal-spa-iceland-4Φωτογραφία: twistedsifter.com

Και αν η περιγραφή αυτού του επίγειου παραδείσου δεν κατάφερε να σας πείσει, ας μιλήσουν τα νούμερα. Στην έκθεση, που έγινε το 2013 από το ισλανδικό Συμβούλιο Τουρισμού, οι επισκέπτες της Ισλανδίας κλήθηκαν να απαριθμήσουν τις πιο αξέχαστες εμπειρίες τους από το ταξίδι τους. Το Blue Lagoon κατέκτησε με διαφορά την πρώτη θέση. 

iceland-073Φωτογραφία: marlainkontheside.wordpress.com