Μοναδικές Καταδυτικές Εμπειρίες Με Την Υπογραφή GoDive Mykonos

Το 2012 οι Κωνσταντίνος Δεμιρόπουλος και Αντώνης Ελευθερίου δημιούργησαν το καταδυτικό κέντρο GoDive Mykonos στην παραλία της Λιας, στο νοτιο-ανατολικό τμήμα της Μυκόνου. Ζητήσαμε από τον Κωνσταντίνο να μας πει τη σύντομη ιστορία του όλου εγχειρήματος.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του GoDive Mykonos;

Γνωριστήκαμε στη Μυτιλήνη. Ήμασταν και οι δύο συμφοιτητές στο Τμήμα Επιστημών Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Όταν αποφοίτησα, το έψαξα αρκετά για να μάθω τι ακριβώς απαιτείται για το στήσιμο μιας τέτοιας επιχείρησης. Η ιδέα βρήκε σύμφωνο τον Αντώνη, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Μύκονο. Σήμερα, σαν ωκεανογράφοι με μεταπτυχιακές σπουδές πλέον και οι δύο, είμαστε οι συνιδιοκτήτες του GoDive Mykonos.

Τι διαφορετικό προσφέρει το συγκεκριμένο καταδυτικό κέντρο;

Το GoDive Mykonos προσφέρει ξεχωριστές καταδυτικές εμπειρίες για διαφορετικά επίπεδα δυτών, από το Discover Scuba Diving για αρχάριους έως το επίπεδο Dive Master για έμπειρους δύτες. Οργανώνουμε, επίσης, ιδιωτικές εκδρομές για νεόνυμφους, νυχτερινές καταδύσεις, ενώ υπάρχει και πρόγραμμα για παιδιά από 8 ετών και άνω. Καθημερινά, επισκεπτόμαστε σημεία μοναδικού φυσικού κάλλους για αυτόνομη κατάδυση, όπως το ναυάγιο ΑΝΝΑ ΙΙ, τις σπηλιές στο Τραγονήσι, τους υφάλους της Καλαφακιόνας, κ.ά. 

hellenicyachtscharters.com

Πώς οργανώνετε αυτές τις εκδρομές;

Σε γενικές γραμμές, παραλαμβάνουμε τους επισκέπτες μας δωρεάν από οποιοδήποτε σημείο του νησιού, τους μεταφέρουμε στην περιοχή κατάδυσης και τους παρέχουμε πλήρη καταδυτικό εξοπλισμό και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Θέλουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, γιατί όπως συνηθίζω να λέω η θάλασσα δεν συγχωρεί την αλαζονεία.

Πότε μπορεί κάποιος να σας επισκεφτεί και πόσο θα του κοστίσει;

Το καταδυτικό κέντρο ανοίγει στις αρχές Μαΐου και η σεζόν για εμάς τελειώνει γύρω στον Οκτώβριο, ανάλογα βέβαια και με τον καιρό. Οι πελάτες μας μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική σελίδα του GoDive Mykonos, να επιλέξουν το είδος της κατάδυσης που θέλουν, τις ημερομηνίες και τις τιμές που τους βολεύουν και να επικοινωνήσουν μαζί μας για να κανονίσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες.

DCIM100GOPRO

Ποιο είναι το όραμα του GoDive Mykonos;

Παράλληλα με το καταδυτικό κέντρο, έχουμε δημιουργήσει την εταιρεία Θαλάσσια Διαχείριση Ελλάδος, η οποία έχει περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Στόχος μας είναι η δημιουργία μικρών προστατευόμενων περιοχών, που είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμες. Έχει ήδη ολοκληρωθεί μια προκαταρκτική μελέτη, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστημών Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας.

 

 

 

Φωτογραφίες: godivemykonos.com,hellenicyachtscharters.com