Η ιδέα που έγινε δράση και βοηθάει τους φοιτητές να υλοποιήσουν τις ιδέες τους.

Το Mindspace είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που ξεκίνησε ως ιδέα κάποιων φοιτητών και στις  αρχές του 2015 ιδρύθηκε και επίσημα. Σκοπό έχει να παρουσιάσει την επιχειρηματικότητα ως επιλογή στους φοιτητές και τους αποφοίτους και να υποστηρίξει νεοσύστατες start up εταιρείες. Αποτελείται από μία ομάδα 40 φοιτητών και αποφοίτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Η έδρα του οργανισμού, το mindspace lab, βρίσκεται στο ΕΜΠ και λειτουργεί ως χώρος συνάντησης της κοινότητας, με σκοπό τη συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών. Εκεί πραγματοποιούνται, επίσης, workshops και projects πάνω σε διάφορα τεχνολογικά θέματα.

  • Front End Web Development

Είναι το πρώτο σεμινάριο, που διοργανώθηκε και ολοκληρώθηκε στο mindspace lab και συμμετείχαν 15 φοιτητές, οι περισσότεροι από τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

  • How to Start A Startup

Πρόκειται για μια σειρά από προβολές διαλέξεων του ομώνυμου μαθήματος επιχειρηματικότητας του Stanford. Πραγματοποιούνται εβδομαδιαίες προβολές, στις οποίες σας δίνεται η δυνατότητα να συζητήσετε με τον εκάστοτε ειδικό το θέμα, που πραγματεύεται η διάλεξη. Αυτό είναι κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται στο ΕΜΠ και το επόμενο εξάμηνο θα πραγματοποιηθεί και στο ΟΠΑ.

  • FuckUp Nights

Μια διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε 3μηνο και συμμετέχουν 3 ομιλητές, καθένας από τους οποίους παρουσιάζει την αποτυχία του. Αυτό βοηθάει τους νέους να γνωρίζουν τι πρέπει να αποφύγουν.

Πλέον το mindspace έχει στενή συνεργασία με το MITEF, το οποίο και υποστήριξαν στο StartSmart Conference, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη.

Όραμα της ομάδας είναι οι ιδέες, που αναπτύσσονται στο ακαδημαϊκό περιβάλλον, να μην παγιδεύονται σε αυτό, αλλά να προωθούνται στην κοινωνία.

Σε συνεργασία με άλλους 4 φοιτητικούς  οργανισμούς, που  δραστηριοποιούνται στο ΕΜΠ, διοργανώνονται διάφορα Party, στα οποία καλεσμένοι είναι όλοι οι φοιτητές. Εάν ενδιαφέρεστε να δραστηριοποιηθείτε πάνω στο αντικείμενο της τεχνολογίας, συνδυάζοντας και την επιχειρηματικότητα, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το www.mindspace.gr  ή το facebook.

 

*Ευχαριστώ πολύ την ομάδα του Mindspace, για τις πληροφορίες που μου δόθηκαν και τη συνεργασία που είχαμε!