Ο Απρίλιος, ο 4ος μήνας του χρόνου είναι ο μήνας που όλη η φύση γεννιέται ξανά, μετά από τον βαθύ χειμωνιάτικο λήθαργο. Σε λίγες ημέρες, ο Απρίλης θα δώσει τη θέση του στον Μάη και όλη η φύση θα “φουντώσει”και θα γεμίσει με χρώματα κι αρώματα.

  • …το 1908 έρχεται στον κόσμο ο Γερμανός επιχειρηματίας, Oskar Schindler (1908-1974), που έσωσε χιλιάδες Εβραίους από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί. Η ιστορία του έγινε κινηματογραφική ταινία από τον Steven Spielberg.
  • …το 1947 ο Νορβηγός βιολόγος και εξερευνητής, Thor Heyerdahl (1914-2002), μαζί με τους συντρόφους του ξεκινούν το ταξίδι τους από το Περού προς τα νησιά της Πολυνησίας, χρησιμοποιώντας πιστά αντίγραφα αρχαίων σκαφών, σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι οι αρχαίοι λαοί μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ανάλογα ταξίδια.
  • …το 1974 η Εθνική Ελλάδος αναδεικνύεται ισόπαλη 0-0, σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με την πρωταθλήτρια κόσμου Βραζιλία, στο στάδιο Μαρακανά.
  • …το 1993 στον αγώνα Πανιώνιος-Παναθηναϊκός τραυματίζεται σοβαρά ο μπασκετμπολίστας, Μπόμπαν Γιάνκοβιτς. Ο Γιάνκοβιτς θα μείνει παράλυτος στο κάτω μέρος του σώματός του, θα ζήσει για 13 χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι έως το 2006, όταν και πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Σήμερα ο γιος του, Βλάντο, αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.
  • …το 2001 ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος, Dennis Tito, πληρώνει 20 εκατομμύρια δολάρια στη NASA και γίνεται ο πρώτος τουρίστας –για 8 ημέρες– του διαστήματος.

Μεγάλη Πέμπτη

 

Φωτογραφία: thefamouspeople.com (Oskar Schindler)