Ίσως, το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς για τον μήνα Μάρτιο είναι οι καιρικές συνθήκες. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στις πολλές παροιμίες που υπάρχουν για τον μήνα αυτό, όπως “το Μάρτη χιόνι βούτυρο, μα σαν παγώσει μάρμαρο”, “τσοπάνη μου την κάπα σου το Μάρτη φύλαγέ τη”, ”Mάρτης έβρεχε θεριστής χαιρότανε” και άλλες πολλές.

  • …το 1839 καταγράφεται για πρώτη φορά η λέξη ΟΚ. Σύμφωνα με την Boston Morning Post η λέξη προέρχεται από το ανορθόγραφο Oll Korrect (αντί All Correct). Βεβαίως, ούτε από αυτή την ιστορία λείπει η ελληνική παραλλαγή σύμφωνα με την οποία ο όρος προέρχεται από το “Όλα Καλά”, που έγραφαν οι πρώτοι μετανάστες, στα κιβώτια με τα εμπορεύματα, που ξεφόρτωναν στα λιμάνια, όπου δούλευαν ως εργάτες.
  • …το 1919 ο Benito  Mussolini (1883-1945) ιδρύει το Ιταλικό Φασιστικό Κόμμα.
  • …το 1956 το Πακιστάν ανακηρύσσεται ως η πρώτη ισλαμική δημοκρατία.
  • …το 1991 οι R.E.M. βρίσκονται για πρώτη φορά στην κορυφή των βρετανικών Charts με το άλμπουμ Out οf Time, που αργότερα θα ανέβει στην πρώτη θέση και των αμερικανικών Charts. Το πιο εμπορικό άλμπουμ του συγκροτήματος (18 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως) περιείχε επιτυχίες, όπως Losing My Religion, Shiny Happy People, κ.α.
  • …το 2001 πεθαίνει ο Καναδός ακτιβιστής και ιδρυτής της παγκόσμιας περιβαλλοντολογικής οργάνωσης Greenpeace, David McTaggart (1932-2001).