Ο Απρίλιος, ο 4ος μήνας του χρόνου είναι ο μήνας που όλη η φύση γεννιέται ξανά, μετά από τον βαθύ χειμωνιάτικο λήθαργο. Σε λίγες ημέρες, ο Απρίλης θα δώσει τη θέση του στον Μάη και όλη η φύση θα “φουντώσει”και θα γεμίσει με χρώματα κι αρώματα.

  • …το 1915 χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά στην ιστορία χημικά όπλα, όταν γερμανικές δυνάμεις εκτόξευσαν βόμβες χλωρίου στις μάχες του Βελγίου (Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος).
  • …το 1931 εγκαινιάζεται το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού Ελευθέριου Βενιζέλου (1864-1936).
  • …το 1978 ο Bob Marley (1945-1981) δίνει συναυλία στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Την ώρα που ερμηνεύει στη σκηνή το τραγούδι Jammin’, προσκαλεί τον πρωθυπουργό Michael Manley και τον πολιτικό του αντίπαλο Edward Seaga και τους συμφιλιώνει συμβολικά ενώνοντας τους τα χέρια.
  • …το 1984 πεθαίνει ένας από τους σημαντικότερους φωτογράφους του 20ου αιώνα, ο Αμερικανός Ansel Adams (1902-1984). Ο Adams είναι γνωστός για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες τοπίων, αλλά και για τη συγγραφή βιβλίων σχετικά με τη φωτογραφία.
  • …το 2016 θα κορυφωθούν οι πτώσεις των Λυρίδων, των διαττόντων αστέρων της άνοιξης, τα γνωστά πεφταστέρια, που Θεού θέλοντος θα είναι ορατές και στην Ελλάδα.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γης.

 

Φωτογραφίαleannecolephotography.com ©Ansel Adams