Ο Απρίλιος, ο 4ος μήνας του χρόνου είναι ο μήνας που όλη η φύση γεννιέται ξανά, μετά από τον βαθύ χειμωνιάτικο λήθαργο. Σε λίγες ημέρες, ο Απρίλης θα δώσει τη θέση του στον Μάη και όλη η φύση θα “φουντώσει”και θα γεμίσει με χρώματα κι αρώματα.

  • …το 753 π.Χ. σύμφωνα με την παράδοση ιδρύεται η Ρώμη από τον Ρωμύλο.
  • …γεννήθηκαν τρεις ξεχωριστοί και εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, ο ηθοποιός Άντονι Κουίν (1915-2001), η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ (1926-) και ο τραγουδιστής της ροκ, Ίγκυ Ποπ (1947-).
  • …το 1967 οι Αθηναίοι ξυπνούν και βλέπουν τανκς στους δρόμους της πρωτεύουσας. Οι συνταγματάρχες Γεώργιος Παπαδόπουλος και Νικόλαος Μακαρέζος, και ο ταξίαρχος Στυλιανός Παττακός επιβάλλουν στρατιωτική δικτατορία.
  • …το 1989 μεγάλες διαδηλώσεις οργανώνονται στο Πεκίνο, την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές καταλαμβάνουν την πλατεία Τιενανμέν. Η πολιτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών. Οι διαδηλώσεις θα κρατήσουν περίπου έξι εβδομάδες και θα λήξουν με τον θάνατο περίπου 2.400 ανθρώπων σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας, ή 241 σύμφωνα με τις επίσημες αρχές.
  • …το 2003 απεβίωσε η “μεγάλη ιέρεια” της Soul μουσικής, Nina Simone (1933-2003). Ανάμεσα στις επιτυχίες της συγκαταλέγονται τα My Baby Just Cares For Me, Feeling Good, I Put a Spell on You, Don’t Let Me Be Misunderstood κ.ά.

 

Φωτογραφία: vulture.com