…με γυροφέρνει η άνοιξη… γράφει η Κική Δημουλά στο ποίημά της “Μεσιτείες”. …άνοιξη παρά τέταρτο…  λέει ο Οδυσσέας Ελύτης. Υπομονή λίγες ημέρες ακόμα. Μπαίνουμε στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου και η Άνοιξη είναι προ των πυλών.

  • …το 1489 λήγει η περίοδος της Φραγκοκρατίας για το νησί της Κύπρου, όταν η βασίλισσα του νησιού, Κατερίνα Κορνάρο (1454-1510), πουλάει την Κύπρο στους Βενετούς. Η περίοδος της Ενετοκρατίας θα λήξει το 1571, με την κατάληψη του νησιού από τους Οθωμανούς.
  • …το 1905 εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
  • …το 1979 το τραγούδι I Will Survive της Gloria Gaynor βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100. Το 1980, το συγκεκριμένο τραγούδι κέρδισε το βραβείο Grammy, Best Disco Recording.
  • …το 1998 η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει στην υποτίμηση της δραχμής, έτσι ώστε η χώρα να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης ισοτιμιών της Ε.Ε. και να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη.
  • …το 2002 ξεκινάνε για πρώτη φορά –με πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού 103.7FNX της Ατλάντα των Η.Π.Α.– οι εορτασμοί για την Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας (Steak and Blow Job Day). Πρόκειται για την φαλλοκρατική απάντηση στον εορτασμό του Αγίου Βαλεντίνου.

Καθαρά Δευτέρα σήμερα, που σηματοδοτεί το τέλος της Αποκριάς και την αρχή της νηστείας.

 

Φωτογραφία: sorrisi.com (Gloria Gaynor)