“Απρίλη μου ξανθέ και Μάη μυρωδάτε, καρδιά μου πώς αντέχεις μέσα στην τόση αγάπη και στις τόσες ομορφιές…”, τραγουδάει ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης σε στίχους και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Απρίλης μπαίνει στο δεύτερο δεκαήμερό του και στην τελική ευθεία για το Ορθόδοξο Πάσχα.

  •  …το 1837 ιδρύεται με βασιλικό διάταγμα του Όθωνα το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
  •  …το 1912 βυθίζεται στο παρθενικό του ταξίδι το υπερωκεάνιο Τιτανικός στον Βόρειο Ατλαντικό, παρασύροντας στο θάνατο πάνω από 1500 ανθρώπους.
  • …το 1936 γεννιέται ο Frank Serpico. Ο Serpico ήταν ο πρώτος που ξεσκέπασε το διεφθαρμένο κύκλωμα του Αστυνομικού Σώματος της Νέας Υόρκης. Η υπόθεση αυτή μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1973 με πρωταγωνιστή τον Al Pacino.
  •  …το 1939 δημοσιεύεται το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του John Steinbeck (1902-1968) “Τα σταφύλια της οργής”, που αναφέρεται στην ιστορία των καταφρονεμένων της Αμερικής στα χρόνια του μεγάλου οικονομικού κραχ. Ένα χρόνο αργότερα το μυθιστόρημα θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.
  •  …το 1971 η Πολιτεία του Ιλινόις εκδίδει μια λίστα από τραγούδια, που θεωρεί πως ωθούν τους νέους προς τις ναρκωτικές ουσίες. Στη λίστα βρίσκονται τα τραγούδια Let’s Go Get Stoned του Joe Cocker, With a Little Help From My Friends των Sergio Mendes and Brasil ’66, White Rabbit των Jefferson Airplane, Yellow Submarine και Lucy in the Sky With Diamonds των Beatles και Puff the Magic Dragon των Peter, Paul and Mary.