Ο Φεβρουάριος είναι ο μικρότερος μήνας του χρόνου. Ξέρετε γιατί; Υπάρχουν πολλά παραμύθια με τον Χρόνο και τα παιδιά του (Μήνες), αλλά ορισμένοι κατηγορούν τον Ιούλιο Καίσαρα για τις λειψές ημέρες του Φεβρουαρίου…

  • …το 1866 ο περιβόητος αμερικανός ληστής,  Jesse James (1847-1882), πραγματοποιεί την πρώτη του ληστεία. Θα ακολουθήσουν κι άλλες, με τα λάφυρα να ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Η ζωή του J. James έγινε ταινία του Χόλυγουντ  το 2007, με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt.
  •  …το 1894 οι Γάλλοι αδερφοί, Auguste (1862-1954) και Louis (1864-1948) Lumiere, κατοχυρώνουν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον “κινηματογράφο”, δηλαδή τη μηχανή λήψης και προβολής εικόνων.
  • …το 1914 η Αμερικανική Ένωση Συνθετών, Συγγραφέων και Εκδοτών εισάγουν στη ζωή μας την έννοια των πνευματικών δικαιωμάτων (copyright).
  • …το 1970 η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors ανακοινώνει ότι σύντομα τα αυτοκίνητά της θα κινούνται με κινητήρες, που θα χρησιμοποιούν αμόλυβδη βενζίνη.
  • …το 2008 ο Kevin Runt, πρωθυπουργός της Αυστραλίας, απολογείται στις αυτόχθονες φυλές των Αβορίγινων για όλα όσα πέρασαν από τους αποίκους της ηπείρου.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Κινηματογράφου, του Ραδιοφώνου, αλλά και του Προφυλακτικού.

ΦωτογραφίαAuguste και Louis Lumiere