Ξεκινάει ο κουτσο-Φλέβαρος, που φέτος έχει 29 ημέρες. Το όνομά του στα ελληνικά προέρχεται, μάλλον, από τη λέξη “φλέβες”, εξαιτίας των πολλών και έντονων βροχοπτώσεων, ενώ στα λατινικά σημαίνει “εξαγνισμός”, λόγω των θρησκευτικών εορτών, που τελούνταν στη Ρώμη τις ημέρες αυτές.

  • …το 1755 πεθαίνει στο Παρίσι ο Γάλλος φιλόσοφος, που ανέπτυξε τη θεωρία του διαχωρισμού των εξουσιών σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική, Σαρλ Ντε Μοντεσκιέ (1689-1755).
  • …το 1898 γεννιέται ο “πατέρας” του επικού θεάτρου, ο Γερμανός δραματουργός Berthold Brecht (1898-1956).
  • …το  1947 υπογράφεται η Συνθήκη των Παρισίων, σύμφωνα με την οποία η Αλβανία γίνεται ανεξάρτητο κράτος, η Ιταλία παραχωρεί στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα και η Βουλγαρία παραιτείται της προσαρτήσεως της Ανατολικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θράκης.
  • …το 1956 συστάθηκε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ευγενίδου, με κεφάλαια από τη διαθήκη του εφοπλιστή Ευγένιου Ευγενίδου, που έχει σαν στόχο να συμβάλλει στην επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση των νέων της χώρας.
  • …το 1996 ο Ρώσος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, Γκάρι Κασπάροφ, χάνει την πρώτη μονομαχία με τον Deep Blue, έναν υπολογιστή της ΙΒΜ. Στο τέλος της παρτίδας, όμως, ο Κασπάροφ θα αναδεχθεί νικητής με 4-2.

 

Φωτογραφία: onalert.gr