Η γοητεία της Μαδαγασκάρης είναι ότι συνδυάζει εξωτικές παραλίες με λευκή άμμο και τοπία άνυδρα και ερημικά.

Βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του κόσμου και είναι ένας τόπος γεμάτος αντιθέσεις, ιστορία, μοναδική ομορφιά και πολλά ταμπού (fady, όπως τα ονομάζουν).

Η μια της πλευρά είναι γεμάτη από ζούγκλες, ποτάμια, λίμνες και θάλασσες µε κλίμα υγρό και ζεστό, ενώ η άλλη πλευρά είναι άνυδρη µε σαβάνες. Και οι δυο πλευρές όμως έχουν “κοινό παρονομαστή” τον ορίζοντα στο χρώμα της ώχρας.

madagaskar-unique-life

Η γραφική της πρωτεύουσα, το Antananarivo, είναι χτισμένη πάνω σε υψόμετρο περίπου 1500μ. και είναι χωρισμένη στην κάτω πόλη, όπου κυριαρχεί η γαλλική αποικιοκρατική αρχιτεκτονική και την άνω πόλη με τα γραφικά πολύχρωμα σπίτια.

Το σήμα κατατεθέν της Μαδαγασκάρης είναι:

  • Η “λεωφόρος των µπαοµπάµπ” (Avenue of the baobabs), ένας δρόμος γεμάτος τεράστια υπεραιωνόβια δέντρα, που θεωρούνται ιερά και γι’ αυτό δεν κόβονται ποτέ.
  • Και οι λεμούριοι, που θυμίζουν σκίουρο και αρέσκονται στο να πηδούν από δέντρο σε δέντρο και να εκτελούν χορευτικές κινήσεις εδάφους.

Ακόμα και οι μετακινήσεις προκαλούν ενδιαφέρον, αφού γίνονται με τα “pousse – pousse”, δίτροχα διθέσια καροτσάκια, όπου οι οδηγοί κάνουν τη μεταφορά σέρνοντας το καρότσι με τα πόδια τους.

Οι Μαλαγάσιοι έχουν προέλθει από πολλές προσμείξεις φυλών, με αποτέλεσμα η εθνικότητα που δημιουργήθηκε να είναι κάτι ξεχωριστό. Ζουν μέσα από τις παραδόσεις και τα έθιμά τους και είναι φιλόξενος λαός.

Το νησί είναι καταφύγιο για πολλά και μοναδικά είδη φυτών και ζώων και γι’ αυτό υπάρχουν πολλά εθνικά πάρκα και προστατευόμενες περιοχές.

Είναι ένας εξωτικός προορισμός, που καλύπτει τους λάτρεις όλων των ειδών, αφού προσφέρει ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, διάφορες δραστηριότητες, εξερεύνηση της φύσης και περιπέτεια.

Sifaka_Ankarafantsika_National_Park_Madagascar-unique-life

Πριν επιστρέψετε, προτείνουμε:

  • να επισκεφτείτε κάποιο από τα πολλά εθνικά πάρκα,
  • να κάνετε μια εκδρομή σε κάποιο νησάκι,
  • να δοκιμάσετε μια τοπική συνταγή και την τοπική μπίρα που παρασκευάζεται από ζαχαροκάλαμο.

Η Μαδαγασκάρη είναι μια χώρα, που χαρίζει στον επισκέπτη έναν τόπο παρθένο, του προσφέρει τη συνάντηση με τη φύση, αλλά και τη γνωριμία με πολλούς πολιτισμούς. Αυτός είναι και ο λόγος που η Μαδαγασκάρη είναι συγκλονιστική!

 

 

Φωτογραφίες: assets.coolhunting.com, rasktravel.com, nairaland.com, natureflip.com