Γιατί δεν νιώθω καλά με εμένα; Θα γίνω πιο όμορφη αν χάσω κάποια κιλά; Ακόμα κι αν δεν είναι αυτό απαραίτητο; Πώς θα καταφέρω επιτέλους να νιώσω όμορφα με το σώμα μου;

Το σώμα μας είναι ουσιαστικά μια μηχανή, που καίει άνθρακα παρουσία οξυγόνου σε μια μέση θερμοκρασία 37οC. Αν παρομοιάζαμε το σώμα μας με έναν υπολογιστή, θα ονομάζαμε αυτό το κομμάτι hardware (μηχανικό μέρος).

Υπάρχει, όμως, και το software (λογισμικό). Ένας άνθρωπος εκτός από το να κινείται, να τρώει και να παράγει, κάνει και πράγματα που δεν έχουν μηχανική υπόσταση, όπως να σκέφτεται, να έχει συναισθήματα να παίρνει ή να αλλάζει αποφάσεις και να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του.

Καθημερινότητα

Πολλές φορές η καθημερινότητα, αλλά και οι συνθήκες της ζωής μας μια δεδομένη χρονική στιγμή, μας οδηγούν σε σκέψεις και συναισθήματα, που προσθέτουν άγχος. Το άγχος μπορεί να είναι ένας παράγοντας, που μας προκαλεί αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό μας, αλλά είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Αυτό που επίσης συμβάλλει και μάλιστα τα μέγιστα στην κακή εικόνα του εαυτού μας, του σώματός μας, είναι τα κοινωνικά πρότυπα, που προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να μας μεταφέρουν ως σωστά. Τα ωραία κορμιά, τα αψεγάδιαστα πρόσωπα. Δεν σκεφτόμαστε, όμως, εκείνη την ώρα πόσο απαραίτητο είναι γι’ αυτούς τους ανθρώπους και τι άγχος τους προκαλεί η συνεχής προσπάθεια του να είναι πάντα “άψογοι”.

Ίσως φταίει η διατροφή μου

Οι ειδικοί εξηγούν ότι ο όρος “διατροφή”, είναι η επιστήμη, που μελετά τις θρεπτικές ύλες σε σχέση με τις επιδράσεις στον οργανισμό μας.

Η διατροφή και οι σωστές διατροφικές συνήθειες είναι και θα πρέπει να είναι πάντα μέρος της καθημερινότητάς μας. Είναι, όμως, πολύ σημαντικό -και σε αυτό συνηγορούν όλοι οι ειδικοί- να μην πιέζουμε ούτε να στρεσάρουμε τον οργανισμό μας, προσπαθώντας να χάσουμε ή να διατηρήσουμε τα κιλά μας.

Το παν είναι ένας υγιής οργανισμός.

Τι μπορώ να κάνω για να αλλάξω;

Ο κάθε οργανισμός είναι μοναδικός, το σώμα του κάθε ανθρώπου “γνωρίζει” τι του χρειάζεται και γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε τον ειδικό ώστε αυτός, εξετάζοντάς μας, να κρίνει ποια θα είναι η διατροφή και το πρόγραμμα άσκησης, που θα είναι προσαρμοσμένα στις προσωπικές μας ανάγκες.

Επίσης, να μην ξεχνάμε ποτέ ότι είμαστε μοναδικοί! Δεν υπάρχει άλλος σαν εμάς. Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη και ας μας χαμογελάσουμε αληθινά!

Γιατί, τον ωραίο άνθρωπο δεν τον κάνει μόνο ένα ωραίο σώμα.

 

Φωτογραφία: spiritualistchurchswansea.com