Οικολογικοί Τρόποι Καθαρισμού Του Σπιτιού Σας

οικολογικοί τρόποι καθαρισμού του σπιτιού

Για τον καθαρισμό του σπιτιού συνήθως χρησιμοποιούμε πληθώρα απορρυπαντικών και σκευασμάτων, τα οποία είναι γεμάτα από χημικά. Εκτός από την οικονομική μας επιβάρυνση, τέτοια προϊόντα βλάπτουν το περιβάλλον και μπορούν να πλήξουν ακόμη και την υγεία μας σε μεγάλο βαθμό. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά χρήσιμο να ανακαλύψουμε οικολογικούς τρόπους καθαρισμού στο σπίτι, αλλά και σε κάθε άλλο χώρο. Ας δούμε ορισμένα προϊόντα με εξαιρετικές καθαριστικές ιδιότητες, που μας έρχονται κατευθείαν από τη μεγάλη αγκαλιά της φύσης και δείχνουν πώς να καθαρίζετε το σπίτι σας οικολογικά – Οικολογικοί τρόποι καθαρισμού του σπιτιού σας, λοιπόν!

  • Ξύδι: Χρησιμοποιούμε κατά προτίμηση λευκό ξύδι, για να αποφύγουμε τυχόν λεκέδες στην επιφάνεια που θέλουμε να καθαρίσουμε. Το ξύδι είναι ισχυρότατο απολυμαντικό, ενώ αφαιρεί δυσάρεστες οσμές και γυαλίζει κάθε επιφάνεια. Χρησιμοποιείται αραιωμένο σε νερό για να καθαρίσουμε το ψυγείο, να αφαιρέσουμε τα άλατα από την κουζίνα ή το μπάνιο, αλλά και για να καθαρίσουμε τα τζάμια αποτελεσματικά. 

οικολογικοί τρόποι καθαρισμού του σπιτιού

  • Λεμόνι: Κόβουμε ένα λεμόνι στη μέση και περνάμε με αυτό την επιφάνεια κοπής που χρησιμοποιούμε, όπως και τον πάγκο της κουζίνας. Για τα μπρούτζινα σκεύη μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χονδρό αλάτι στη λεμονόκουπα και να τρίψουμε την επιφάνεια που θέλουμε να γυαλίσουμε. Σταγόνες από λεμόνι χρησιμοποιούνται για να γίνουν αστραφτερές οι γυάλινες επιφάνειες. 

οικολογικοί τρόποι καθαρισμού του σπιτιού

  • Μαγειρική Σόδα: Με τη μαγειρική σόδα μπορείτε να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας, όπως επίσης και το φούρνο. Τέλος, ως γενικό καθαριστικό αναμίξτε 50ml μαγειρική σόδα με 1 λίτρο νερό και προσθέστε λίγο ξύδι και νιφάδες πράσινου σαπουνιού. Με αυτό, καθαρίζετε πατώματα και κάθε είδους επιφάνεια. 

οικολογικοί τρόποι καθαρισμού του σπιτιού

Προστατεύστε το περιβάλλον και φροντίστε τον εαυτό σας, υιοθετώντας οικολογικές συνήθειες!

 

 

Φωτογραφίες: ecorazzi.com, clickatlife.gr, kenbundrick.com