Το North Sentinel Island είναι ένας επικίνδυνος προορισμός και ακόμη χειρότερα μπορεί να αποβεί μοιραίος.

Υπάρχουν φυλές που είναι εντελώς απομονωμένες, έχουν απορρίψει τον σύγχρονο πολιτισμό και προτιμούν να μην έχουν επαφή με τον έξω κόσμο και όπως είναι φυσικό δεν βλέπουν με καλό μάτι κάθε επικοινωνία με αυτόν. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το odditycentral.com, η φυλή στο North Sentinel Island (περίπου 60 τ.χλμ) στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, χαρακτηρίζεται ως το πιο εχθρικό μέρος για να επισκεφτεί κανείς, παγκοσμίως. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι της συγκεκριμένης φυλής, που κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό τους, υποδέχονται με δόρατα και βέλη, τα οποία χειρίζονται με τρομερή επιδεξιότητα, όποιον πατήσει στον τόπο τους.

1

Μπορεί από τις εικόνες να φαντάζει ένα εξωτικό νησί με υπέροχες παραλίες, αλλά οι τουρίστες δεν πλησιάζουν σε αυτό, λόγω της τρομακτικής φήμης των ιθαγενών που ζουν εκεί. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τα εξής:

  • Το 1896 ένας κατάδικος φυγάς, που η θάλασσα τον έβγαλε στο νησί, στάθηκε άτυχος, αφού τον βρήκαν νεκρό στη παραλία, τρυπημένο από βέλη και με κομμένο το λαιμό.
  • Έχουν επιτεθεί σε αποστολή διάσωσης, που επισκέφτηκε το νησί μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2004. Ένας πολεμιστής ξεπήδησε, τότε, μέσα από την πυκνή ζούγκλα και έριξε βέλη στο ελικόπτερο.
  • Το 2006 σκότωσαν δύο άντρες, που ψάρευαν παράνομα εκεί.

2

Όπως καταλαβαίνετε η επαφή μαζί τους δεν προμηνύει αίσιο τέλος.

Λόγω της εχθρότητάς τους προς τους ξένους, έχουν φωτογραφηθεί σπάνια. Η φυλή Sentinelese αποτελεί ίσως την πιο απομονωμένη φυλή στον κόσμο και η ινδική κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις υποθέσεις τους. Μετά από αρκετές αποτυχημένες απόπειρες να έρθει σε επαφή μαζί τους, η ινδική κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλείψει τις προσπάθειες και να επιτρέψει στη φυλή του North Sentinel Island να ζήσει όπως θέλει. Για τις ινδικές αρχές, καθιστά έγκλημα το να προσπαθήσει κάποιος να έρθει σε επαφή με τα μέλη της φυλής και να πλησιάσει σε απόσταση 3 μιλίων.  Λόγω της πλήρους απομόνωσής τους, οι πιθανότητες να εξαφανιστούν από μια επιδημία, σύμφωνα με την οργάνωση Survival International, είναι πολύ υψηλές!

Το North Sentinel Island είναι ένας επικίνδυνος προορισμός και ακόμη χειρότερα μπορεί να αποβεί μοιραίος. Εσείς, θα τολμούσατε να βρεθείτε εκεί γύρω;

 

Πηγή: neatorama.com, telegraph.co.uk, ripleys.com, excitingearth.com, thepublicblogger.com

Φωτογραφίες: dailymail.co.uk @Christian Caron, rondreis.nl, rondreis.nl, Google Maps