Φωτογραφία: classicgreekcinema.gr

Όταν ερωτευόμαστε, πάντα τρέχουμε στους φίλους μας για συμβουλές. Αυτοί, είτε θα μας ενθαρρύνουν λέγοντάς μας «Χούφτωσ’ την, χούφτωστ’ την!», όπως έκανε ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος στον Λάμπρο Κωνσταντάρα στο«Κάτι κουρασμένα παλικάρια», είτε θα προσπαθήσουν να μας αποτρέψουν, προειδοποιώντας μας ότι «αυτή μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις!». Αυτό είπε στις «Οι θαλασσιές οι χάντρες» και ο Γιάννης Βογιατζής στον ερωτοχτυπημένο Φαίδωνα Γεωργίτση, αλλά δεν κατάφερε και πολλά… 

Αν είσαι αποφασισμένος να μην καταθέσεις τα όπλα, παίξε το παιχνίδι του εντυπωσιασμού και κάνε την ερώτηση που έκανε ο Κώστας Βουτσάς στο «Κορίτσια για φίλημα»«Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;». Αν πάλι η κατάσταση είναι λιγάκι αμήχανη και θες να σπάσεις τον πάγο, ακολούθησε το παράδειγμα του Ντίνου Ηλιόπουλου στον«Ατσίδα», λέγοντας: «Λοιπόν δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!».

oi thalasies oi hantres

Φωτογραφία: classicgreekcinema.gr, «Θαλασσιές χάντρες»

Αν ούτε αυτό πιάσει, «παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις», όπως έκανε ο πολλά βαρύς Γιώργος Κωνσταντίνου στο «Η γυνή να φοβήται τον άντρα». Και αν φεύγοντας, διαπιστώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά με το δίκυκλό σου, σταμάτα έναν οδηγό στον δρόμο και ρώτα τον αν «ξέρει από βέσπα». Κάτι παραπάνω ήξερε ο Θανάσης Βέγγος στην ταινία «Τρελός, Παλαβός και Βέγγος».

trellos palavos kai veggos

Φωτογραφία: classicgreekcinema.gr, «Τρελός, Παλαβός και Βέγγος»

Μετά από τόσο τρέξιμο, η πείνα σού χτυπά την πόρτα. Μη διστάσεις να ζητήσεις από την «Καατίνα, σαλαμάκι» για τη λιγούρα, ελπίζοντας να είσαι πιο τυχερός από ό,τι ο Βουτσάς στον «Γόη». Κι αν φας λιγάκι παραπάνω, δεν χάλασε ο κόσμος. Απλά μην κάνεις το λάθος να πας στη μοδίστρα, γιατί τότε από κάπου θα πεταχτεί η Ρένα Βλαχοπούλου για να σου πει «Σούζυ τρως… και ψεύδεσαι και τρως!», όπως έκανε στην «Παριζιάνα»

Αν μετά από όλα αυτά, βρεθεί κάποιος σου πει ότι «Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορρα!», αλά Σαπφώ Νοταρά στο «Αχ αυτή η γυναίκα μου», αγνόησέ τον και χαλάρωσε βλέποντας μια παλιά ελληνική ταινία… 

 

Ταινία «Παριζιάνα»