“Η Πεντάμορφη Και Το Τέρας” Μια Ευφάνταστη Και Ποιοτική Παράσταση Κλασικού Μπαλέτου Για Παιδιά Και Εφήβους

“Η Πεντάμορφη και το Τέρας” μια ευφάνταστη και ποιοτική παράσταση κλασικού μπαλέτου για παιδιά και εφήβους, παρουσιάζεται στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2015 από το Athens Children’s Ballet.

Στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2015 το Athens  Childrens Ballet θα παρουσιάσει το μπαλέτο “Η Πεντάμορφη και το Τέρας” σε χορογραφία της Olivia Pickford,  στο Θέατρο στο ACSAthens.

Πρόκειται για μια ευφάνταστη και ποιοτική παράσταση κλασικού μπαλέτου για παιδιά και εφήβους, όπως όλες οι παραστάσεις, που έχουν παρουσιαστεί τα τρία τελευταία χρόνια από το ACB.

Η Χριστίνα Ρόκα, δημιουργός και καλλιτεχνική διευθύντρια του ACB, εμπνέεται από τα ίδια τα παιδιά και ομολογεί ότι “… το να διδάσκεις σε παιδιά γεμάτα πάθος, δίψα για μάθηση και πολύ ταλέντο είναι πραγματικά δώρο και σε κάνει όχι μόνο καλύτερη δασκάλα, αλλά και καλύτερο άνθρωπο”. Επιλέγοντας εφέτος να παρουσιάσει με την ομάδα της το μπαλέτο «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» εξηγεί ότι “… είναι ένα κλασικό, παλιό παραμύθι, αλλά την ίδια στιγμή και τόσο επίκαιρο, καθώς μιλάει για τη σημασία της εσωτερικής καλλιέργειας του ανθρώπου, την αγάπη, την αλληλεγγύη… και τελικά πόσο μικρή σημασία έχει ο πλούτος αν δεν μπορείς να τον μοιραστείς με τους άλλους και ν’ αγαπήσεις πραγματικά.”

Το Athens Childrens Ballet παρουσιάζει έργα κλασικού ρεπερτορίου σε δύο πράξεις, δίνοντας  την ευκαιρία σε νεαρούς χορευτές από όλη την Ελλάδα να αποκτούν εμπειρία και γνώση, μέσα από την προετοιμασία μιας παράστασης, με επαγγελματικές προδιαγραφές και απαιτήσεις. Παράλληλα, στοχεύει στην επιβράβευση των πιο ταλαντούχων παιδιών και εφήβων, προσφέροντάς τους υποτροφίες για φοίτηση σε επαγγελματικές σχολές χορού της Ευρώπης.

Athens Children's Ballet 3

Επίσης, δεν ξεχνά ότι η χαρά είναι προνόμιο όλων ανεξαιρέτως των παιδιών και γι’ αυτό πιστεύει ακράδαντα στην κοινωνική προσφορά, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς! Έτσι, παράλληλα με το δημιουργικό του έργο, το Athens Childrens Ballet, ως μη Κερδοσκοπική Ομάδα, οργανώνει επισκέψεις σε ορφανοτροφεία και παρουσιάζει μικρά αποσπάσματα από τα έργα του, προσφέροντας πάντα παραμυθένια μαγεία και χαμόγελα στα παιδιά.

Μέχρι σήμερα, το Athens Children’s Ballet έχει παρουσιάσει τα έργα “Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι” το 2013 και “Η Σταχτοπούτα” το 2014, που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 3.000 θεατές.

Ταυτότητα Παράστασης ¨Η Πεντάμορφη και το Τέρας”

Συντελεστές

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Χριστίνα Ρόκα
Χορογραφία: Olivia Pickford
Σκηνικά: Ξένια Βήτου

 

Πληροφορίες Παραστάσεων:
Σάββατο 28 Νοεμβρίου, 15:00 & 19:00
Κυριακή 29 Νοεμβρίου, 15:00 & 19:00

Θέατρο στο ACS – Athens: Καζαντζάκη και Αγ. Παρασκευής 129, Χαλάνδρι, τηλέφωνο: 210- 6070306  &  210-6070320 (Μετρό Αγ.Παρασκευή)

Τιμές εισιτηρίων: Ζώνη Α: 20€,  Ζώνη Β: 15€.  Παιδικό (μέχρι 12 ετών) 12€ σε όλες τις ζώνες.

Προπώληση εισιτηρίων από 19 Οκτωβρίου 2015, στο www.ticketservices.gr, τηλ. 210 723 45 67

 

 

Φωτογραφίες: ©Athens Children’s Ballet​