Η Μαγευτική Γοητεία Της Κούβας

Η Κούβα, μια χώρα που μοιάζει να “ξεπήδησε” από ταινία του σινεμά, γεννημένη από την επανάσταση, με  ανθρώπους που  ξέρουν να χαίρονται τη ζωή, γεμάτη μουσική, χορό, καπνό, ρούμι, χρώματα και εικόνες. Από τη μια αποτελεί έναν εξωτικό προορισμό και από την άλλη είναι μια ολόκληρη εμπειρία!

Γνωρίζοντας την πρωτεύουσά της, την Αβάνα, αμέσως καταλαβαίνεις πως οι αντιφάσεις είναι πολλές. Από τη μία τα πολύχρωμα εγκαταλελειμμένα σπίτια στην παραλία, που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν, και από την άλλη οι πανέμορφες ακτές της Καραϊβικής. Για να ανακαλύψεις τα μυστικά της, οφείλεις να τη γυρίσεις με τα πόδια, αλλιώς να χρησιμοποιήσεις ένα από τα μοναδικά γραφικά της ταξί. 

cntraveller.com

Στα πολλά που αξίζει να δεις, είναι το Μουσείο της Επανάστασης, που φιλοξενεί την «κληρονομιά» του Τσε Γκεβάρα και τον κήπο της Νταϊάνας, ένα μνημείο για την αγαπημένη πριγκίπισσα. 

Μουσείο της Επανάστασης 2

Μια πιο πλούσια νότα στην Αβάνα δίνει το Πασέο ντελ Πράντο, ένας πεζόδρομος με ψηλά δέντρα, μαρμάρινα παγκάκια και μπρούτζινα λιοντάρια, ενώ εντυπωσιακό είναι και το Μεγάλο Θέατρο.

Το Σαντιάγο ντε Κούμπα,  η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Κούβας, είναι η πόλη από την οποία ο Κάστρο ξεκίνησε την επανάστασή του. Η Σιέρρα Μαέστρα, με τα ψηλότερα βουνά της Κούβας, υπήρξε το στρατηγείο του Φιντέλ και το ιδανικό καταφύγιο των επαναστατών.

Αλλάζοντας εικόνες, η κοιλάδα Βινιάλες (Valley-Vinales) στα δυτικά του νησιού, είναι ένα «θαύμα» της φύσης. Καταπράσινοι λόφοι, πυκνή βλάστηση και κοιλάδες. Ένα τοπίο, που γεννά τα καλύτερα και πιο φημισμένα καπνά του κόσμου.

valley-vinales paketomania.gr

Το πιο γραφικό της μέρος, το Τρινιδάδ, είναι μια πόλη με στενά λιθόστρωτα σοκάκια, με τα χαρακτηριστικά σπίτια, με κεραμοσκεπές και τις εσωτερικές αυλές τους γεμάτες από λουλούδια.

Το Βαραδέρο, το πιο αναπτυγμένο τουριστικό θέρετρο της Κούβας, είναι αυτό ακριβώς που σκέφτεσαι όταν ακούς Καραϊβική, το εξωτικό μέρος με τα τιρκουάζ νερά  και τη λευκή άμμο. Τα παλιά αυτοκίνητα, που κυκλοφορούν στη περιοχή (όπως αυτά που γενικά  κυκλοφορούν στην Κούβα), σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι παίζεις σε ταινία του 1960.

traveltocuba.ca

Η διαφορετικότητά της, η ζωντάνια, η ιστορία, η ατμόσφαιρα και η μοναδική της γοητεία, είναι μόνο λίγοι λόγοι για να την επισκεφτεί κανείς. Μια χώρα σταθμός ακόμα και για τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

 

 

Πηγές: cuba.gr, wikipedia.org, versustravel.gr

Φωτογραφίες: cheapvacationholiday.com, cntraveller.com,  traveltocuba.ca